ΠολιτισμόςΑθήναΤέχνεςΠάμε μια βόλτα?Ειδήσεις

“ETERNAL LUV” το νέο mural που μοιράζει την αγάπη στο Κέντρο της Αθήνας

Ο νέος πολυχώρος της οδού Καραϊσκάκη ομορφαίνει την πόλη και υπόσχεται να γίνει το νέο σας στέκι

Ο Γιώργος Μπίνας και οι συνεργάτες είναι ίσως η πιο τρανή απόδειξη ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει ποτέ να σταματούν να ονειρεύονται μια πιο όμορφη πραγματικότητα. Κόντρα σε πανδημίες, lockdown και περιορισμούς, υπάρχει μια ομάδα νέων ανθρώπων που πιστεύει έμπρακτα στο… “Eternal Luv”, την αιώνια αγαπη δηλαδή,  και όχι μόνο πιστεύει, αλλά με το ομότιτλο project τους σκοπεύουν να παρασύρουν ολόκληρη την πόλη.

Εδώ και λίγες μέρες όσοι κάνουν την βόλτα τους στο κέντρο της Αθήνας, βλέπουν να υψώνεται μπροστά τους, σε έναν τοίχο ύψους 18 μέτρα και εμβαδόν 170τ.μ., ο μύθος του Απόλλωνα και της Δάφνης στην κυριολεξία μέσα από χρώματα και μια δυνατή αγκαλιά.

Το πολύχρωμο mural του δημιουργού GERA1 στο κτίριο της οδού Καραϊσκάκη είναι τόσο δυνατό, γι’ αυτό και ονομάστηκε “ETERNAL LUV”.

Ωστόσο, το παρόν project αποτελεί μόνο την “πρώτη χειραψία” του κοινού με το LUVNROLL HOUSE. Ο νέος πολυχώρος της οδού Καραϊσκάκη είναι προ των πυλών και με το που “σφυρίξει” η άρση του lockdown σκοπεύει να γίνει το νέο στέκι της πόλης που χωράει μέσα του ολες τις μορφές τέχνης.

Η αρχιτεκτονική, η ζωγραφική, η μουσική, η λογοτεχνία, ο χορός συναντούν τη μαγειρική, το Tattoo, το Piercing, τη γραφιστική, τον σχεδιασμό ρούχων κ.α. Το LUVNROLL HOUSE είναι στην ουσία ένας χώρος αφιερωμένος στους ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη, τη γνώση, την τρέλα, τη ζωή. Δεν θέλουμε να πούμε περισσότερα, για να μη χαλάσουμε την έκπληξη, για αυτό θα πούμε μόνο αυτό: το LUV N ROLL υπόσχεται να γίνει ένα από τα πιο παθιασμένα στέκια αυτής της πόλης.

Το αυτόνομο μαύρο κτήριο της οδού Καραϊσκάκη 14, μόλις 500 μέτρα από την Ακρόπολη έχει μετράπει σε έναν εναλλακτικό και φιλόξενο χώρο γεμάτο χρώματα άλλα και σε μια τροπική όαση που προσφέρει μία απίστευτη θέα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στην ταράτσα του.

Η δημιουργία του mural “ETERNAL LUV”:

Το ETERNAL LUV δεν ήταν καθόλου εύκολο project. Ο δρόμος της Καραϊσκάκη ήταν πολύ στενός για να χωρέσει γερανός, τα διαμερίσματα της διπλανής πολυκατοικίας άρχισαν να παραπονιούνται κι ο τοίχος είχε αρκετές ατέλειες και ρωγμές, έπρεπε πρώτα να βαφτεί ένα χέρι λευκό χρώμα και μετά να αρχίσει να ξεδιπλώνει πάνω του ο GERA1 την τέχνη του. Χρειάστηκαν 20 μέρες για να ξεπεραστούν αυτά τα πρώτα  προβλήματα και να στηθεί μια επαγγελματική και πιστοποιημένη σκαλωσιά για την ασφάλεια του καλλιτέχνη. Και τότε ο GERA1 άρχισε να βάφει. Και για δύο ολόκληρες εβδομάδες αυτό ήταν το μόνο πράγμα που έκανε.

Για 15 μέρες ο GERA1 ζωγράφιζε για 8-9 ώρες καθημερινά. Ο Αποστόλης Ζυγούρης, κινηματογραφιστής και απόφοιτος της σχολής Leica στην Αθήνα αποτύπωσε με την κάμερά του όλη τη διαδικασία: από την επιλογή των χρωμάτων μέχρι και την τελευταία πινελιά.

«Θέλαμε έναν τοίχο με χρώμα, θετική πνοή στη μουντή Αθήνα, με θέμα την αγάπη, τη στοργή, την πιο σημαντική ενέργεια στον πλανήτη», λέει ο Γιώργος Μπίνας ένας από τους ιδιοκτήτες και δημιουργούς του LUVNROLL HOUSE και συνεχίζει: «Ο Απόλλωνας είναι ο Θεός του Φωτός και των Τεχνών, ένα έμβλημα που έχει ζωγραφίσει και ο KLARK για το studio LUV N ROLL στην Ίο. Ο GERA1 βρήκε τον μύθο του Απόλλωνα και της Δάφνης, ενός ατέλειωτου πάθους που έκανε τον Απόλλωνα να κυνηγάει τη Δάφνη και την ίδια να μεταμορφώνεται τελικά σε δέντρο για να το σταματήσει όλο αυτό. Ο μύθος μου θύμισε το πόσο πολύ ήθελα το LUVNROLL HOUSE και το πώς ασταμάτητα για 10 χρόνια κυνηγούσα αυτό το “άπιαστο όνειρο”. Η θεματική είχε βρεθεί. Ο GERA1 έφτιαξε ένα προσχέδιο με το άγαλμα του Απόλλωνα να προσπαθεί να αγκαλιάσει το άγαλμα της Δάφνης. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά».
Έρωτας με την πρώτη ματιά. Το ίδιο θα νιώσεις και εσύ όχι μόνο όταν δεις από κοντά το mural, αλλά και όταν πιεις το ποτό σου έχοντας τον μύθο του Απόλλωνα και της Δάφνης σε πρώτο πλάνο και τη φωτισμένη Ακρόπολη στο βάθος. Μείνετε συντονισμένοι… τα καλύτερα είναι (πάντα) μπροστά μας.

Facebook: @LUVNROLL.HOUSE
Instagram: @luvnroll_house

* Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τους ιδιοκτήτες του LUVNROLL HOUSE στους χορηγούς που βοήθησαν για την επίτευξη του έργου.

Χρώματα: AΦΟΙ ΠΟΥΛΙΟΥ
Σκαλωσία: ΣΚΑΛΩΣΙΕΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
Μedia: ATHENS VOICE
Show More

Related Articles

Back to top button