ΠολιτισμόςΤέχνεςΨυχαγωγία

ENTER: Η καλλιτεχνική πρόταση του Ιδρύματος Ωνάση

To πρότζεκτ ΕΝΤΕR δεν είναι ένα ακόμη ημερολόγιο καραντίνας, αλλά μια σειρά από πρωτότυπα έργα που δημιουργούνται μέσα στις συνθήκες του «εδώ και τώρα», για να το υπερβούν και να μας ενώσουν, μέσα από τις ψηφιακές πλατφόρμες μας.

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και το Onassis USA αναθέτουν σε καλλιτέχνες ανά τον κόσμο να ετοιμάσουν νέα έργα σε 120 ώρες, με τη σκέψη πως πρέπει να συμπεριλάβουμε και να κατανοήσουμε το παρόν, να διδαχτούμε από αυτό, να το αφηγηθούμε και να το ξορκίσουμε, δημιουργώντας παράλληλα μια ψηφιακή χρονοκάψουλα που θα διατηρήσει τη μνήμη αυτής της εποχής για τις μελλοντικές γενιές.

Σπίτια, διαμερίσματα, κήποι, ταράτσες και μπαλκόνια σε Αμερική και Ευρώπη γίνονται οι νέες site-specific σκηνές μας. Παιδιά, σύζυγοι, συγκάτοικοι, ακόμα και κατοικίδια επιστρατεύονται, μαζί με την οικοσκευή, ως χαρακτήρες και σκηνικά αντικείμενα, με το laptop του καλλιτέχνη να ανάγεται σε δημιουργική υπερδύναμη.

Διανύουμε ήδη τη δεύτερη εβδομάδα του ENTER η οποία παρουσιάζει έργα των: Ηλία Αδάμ, Σίμου Κακάλα, Βασίλη Κεκάτου, Αντώνη Φωνιαδάκη, Emily Johnson, Kathryn Hamilton (Sister Sylvester), RootlessRoot και Στέφανου Τσιβόπουλου. Μπορείτε να τα παρακολουθήσετε μόνο με ένα κλικ.

ENTER λοιπόν ΕΔΩ

Show More

Related Articles

Back to top button