Αγία Παρασκευή

Barbie – Η ταινία που ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια στο box office

Openheimer - 2η στο Box office. Έρχεται τέλη Αυγούστου στην Ελλάδα

Η ταινία «Barbie» στην οποία πρωταγωνιστεί η Μάργκοτ Ρόμπι ως Μπάρμπι και ο Ράιαν Γκόσλινγκ και έχει προκαλέσει φρενίτιδα στους σινεφίλ αλλά και στους λάτρεις της διάσημης σε όλο τον κόσμο κούκλας σε τρεις μόνο εβδομάδες προβολής έχει συγκεντρώσει το εκπληκτικό ποσό των 1,03 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο παγκόσμιο box office, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις της Warner Bros.

Με την τεράστια επιτυχία που καταγράφει η ταινία η Γκρέτα Γκέργουιγκ έγινε η πρώτη γυναίκα σκηνοθέτης που έσπασε το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στο box office ενώ ο Φράνσις Φορντ Κόπολα μιλάει για νίκη του σινεμά μαζί με την ταινία Openheimer, και την πρώτη μεγάλη ανάσα της κινηματογραφικής βιομηχανίας μετά την πανδημία.

Το “Oppenheimer” μπορεί να συμβιβάζεται με τη δεύτερη θέση – όχι ότι η Universal ή ο Nolan διαμαρτύρονται. Ενθουσιασμένη από τις αστρικές κριτικές και τα premium μεγάλα φορμά, η βιογραφική ταινία για τον λεγόμενο «πατέρα της ατομικής βόμβας» ξεπερνά κατά πολύ τις προσδοκίες για ένα κομμάτι τριών ωρών με λίγη δράση και πολλές συζητήσεις.

Διασκευασμένο από το βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο «American Prometheus», το «Oppenheimer» είναι μια μελέτη για τον θεωρητικό φυσικό J. Robert Oppenheimer.

Το φαινόμενο Barbenheimer είναι ότι οι ίδιοι θεατές εμφανίστηκαν επίσης το ίδιο Σαββατοκύριακο για να δουν το ιστορικό δράμα «Oppenheimer» του Christopher Nolan, το οποίο συγκέντρωσε το ποσόν των 80,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εκατοντάδες χιλιάδες αγοραστές εισιτηρίων αρνήθηκαν να επιλέξουν ανάμεσα στις δύο φαινομενικά διαφορετικές υπερπαραγωγές με εξίσου αυθεντικό χαρακτήρα η κάθε μία, με εκτεταμένα καστ και δίδυμες ημερομηνίες κυκλοφορίας.
Έτσι επέλεξαν να παρακολουθήσουν τις αυθημερόν προβολές των «Barbie» και «Oppenheimer», μετατρέποντας τη μάχη του box office σε ένα χαρακτηριστικό συλλογικό box office χωρίς να αφαιρέσει κοινό η μία από την άλλη ταινία.

Η ταινία προϋπολογισμού 145 εκατομμυρίων δολαρίων χάρη σε μια αναπόφευκτη εκστρατεία μάρκετινγκ, έκανε τον εκπληκτικό παγκόσμιο απολογισμό των 337 εκατομμυρίων δολαρίων που έγινε ποτέ για ταινία σκηνοθετημένη από γυναίκα.
Οι αναλυτές περίμεναν ένα ξεκίνημα 50 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα ήταν ήδη αξιοσημείωτο δεδομένου του θέματος και του στυλ της ζοφερής ταινίας. Με το μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο ντεμπούτο, ο Nolan έχει μόνο σταθεροποιήσει την ιδιότητά του ως κλήρωση στο box office, ανεξάρτητα από το είδος. Και η απήχησή του ως σκηνοθέτης εκτείνεται σε ηπείρους. Στο διεθνές box office, το «Oppenheimer» προσέθεσε 93,7 εκατομμύρια δολάρια για έναν παγκόσμιο απολογισμό 174 εκατομμύρια δολάρια.Αυτό είναι ένα κομμάτι της εποχής του 1940», λέει ο πρόεδρος της εγχώριας διανομής της Universal, Jim Orr. «Αυτό μιλάει πολύ για την απήχηση του Nolan και της ανδρείας του ως σκηνοθέτη. Έχει καταπληκτική φήμη για την αφήγηση με τη μεγαλύτερη δυνατή μορφή».

 

Show More

Related Articles

Back to top button