ΧαλάνδριΤέχνεςΝέαΕιδήσεις

«Art Therapy στην Τέχνη» – Βιωματικό εργαστήρι από τον σύλλογο «Αργώ» στο Χαλάνδρι

Ο Πολιτιστικός – Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου «Αργώ» διοργανώνει βιωματικό εργαστήρι με θέμα «Η ART THERAPY στην Τέχνη και τα οφέλη της στην ανάπτυξη και ποιότητα της προσωπικότητας του ατόμου», με την κοινωνική λειτουργό – κοινωνιολόγο – Art Therapist Ελένη Ζηλεμένου.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου (Σοφ. Βενιζέλου 20 και Καραολή & Δημητρίου, στο Χαλάνδρι).

δηλώσεις συμμετοχής στον τηλ. αριθμό 6974 666625 και στο e-mail argohalandriou@yahoo.com

Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Λίγα λόγια για την ART THERAPY

Η ART THERAPY είναι ένα σύνολο μεθόδων, τεχνικών συνδεδεμένων με την τέχνη που πήραν μορφή και εξελίχθηκαν στο πλαίσιο του κινήματος της ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο είναι βασισμένο στην Ανθρωπιστική Ψυχολογία. Η θεραπεία μέσω εικαστικής τέχνης ως μέθοδος της Ανθρωπιστικής Ψυχολογίας, όπου ο τρόπος επικοινωνίας, τα χρώματα, τα σχήματα, οι γραμμές, οι εικόνες μιλούν στους ανθρώπους, όπως δεν μπορούν να το κάνουν οι λέξεις.

Όλα αυτά βοηθούν στην προσωπική ανάπτυξη, την ενσυναίσθηση, την αυτογνωσία, την αυτοαποδοχή και αποδοχή, τη θετική σκέψη και πολλά άλλα οφέλη για τον εαυτό μας και τις σχέσεις μας με τους άλλους.

Στην παρουσίαση της ομιλίας θα πραγματοποιηθεί βιωματική άσκηση στο πλαίσιο της εικαστικής τέχνης, όπου η art therapy απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες.

Show More

Related Articles

Back to top button