ΚηφισιάΔήμοιΕκπαίδευσηΔημοτικάΕιδήσεις

825.000 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση σε Σχολεία της Κηφισιάς

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, υπέγραψε την πράξη για την υλοποίηση έργων βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε δημοτικά σχολεία του Δήμου Κηφισιάς, συνολικού προϋπολογισμού 825.000 ευρώ.

Οι παρεμβάσεις γίνονται στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της ενεργειακής απόδοσης της χρήσης ΑΠΕ και της Συμπαραγωγής και προώθηση Χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις Αστικές Περιοχές» του Ε.Π. «Αττική». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Ειδικότερα τα έργα θα γίνουν στα εξής δημοτικά σχολεία:

 • 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς – Κτίριο Α
 • 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς – Κτίριο Β1
 • 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς – Κτίριο Β2
 • 4ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς – Κτίριο Α
 • 4ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς – Κτίριο Β
 • 4ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς – Κτίριο Γ
 • 4ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς – Κτίριο Δ

Σκοπός είναι η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, η εξοικονόμηση ενέργειας, η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και η μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν την κλιματική αλλαγή. Η πράξη αποτελείται από παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας που αφορούν στην αναβάθμιση της θερμομονωτικής ικανότητας του κτηριακού κελύφους και την βελτίωση της αποδοτικότητας των ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων.

Συγκεκριμένα αφορούν σε:

 1. Προμήθεια και εγκατάσταση αντλιών θερμότητας αέρα – νερού υψηλών θερμοκρασιών.
 2. Βελτίωση του δικτύου διανομής της θέρμανσης.
 3. Προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED.
 4. Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κτιριακό κέλυφος (οροφές – τοιχοποιία).
 5. Προμήθεια και εγκατάσταση κουφωμάτων αλουμινίου υψηλών ενεργειακών επιδόσεων.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΑΤΤ088 της ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Αττικής, έχουν ενταχθεί 28 Δήμοι με συνολικό προϋπολογισμό 22,7 εκατ. ευρώ, ενώ είναι σε διαδικασία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης 17 Δήμοι με συνολικό αιτούμενο προϋπολογισμό 11,6 εκατ. ευρώ. Με την κατασκευή και ολοκλήρωση των ως άνω έργων ενεργειακής αναβάθμισης δημοτικών κτηρίων αναμένεται ότι θα επιτευχθεί συνολικά εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης των 11 εκατ. KWh/έτος.

«Σε συνεργασία με τους Δήμους συνεχίζουμε να ενισχύουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των πόλεων της Αττικής μας, συνεπείς στη δέσμευσή μας ότι καθημερινά θα βελτιώνουμε έμπρακτα την ποιότητα ζωής των πολιτών» σημείωσε σχετικώς ο κ. Πατούλης.

Πηγή: enypografa.gr

Show More

Related Articles

Back to top button