ΠεριβάλλονΕιδήσεις

Ήρθε το Stramaki: Φυσικά καλαμάκια και αναδευτήρια από το Κιλκίς

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση στο Κιλκίς μας συστήνει το οικολογικό καλαμάκι

Καλαμάκια και αναδευτήρια, για τον κρύο καφέ και το ποτό τους, από φυσικό στέλεχος σιταριού, θα μπορούν πλέον να προμηθευτούν όσοι καταναλωτές θέλουν να συνεισφέρουν στη μείωση των πλαστικών μίας χρήσης, παραγγέλλοντας τα σχετικά προϊόντα από Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση στο Κιλκίς.

«Το “Staramaki” είναι πλέον έτοιμο να υποδεχθεί νέες παραγγελίες μέσω της ιστοσελίδας του www.staramaki.gr», ξεκαθαρίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στέφανος Καμπέρης από την ΚΟΙΝΣΕΠ που προωθεί το οικολογικό καλαμάκι ως ένα προϊόν το οποίο «καλλιεργείται και παράγεται στην Ελλάδα, ασόν Κιλκίς», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στα ποντιακά- μνεία στην καταγωγή των περισσότερων κατοίκων της περιοχής!

Το προωθητικό πακέτο της ΚΟΙΝΣΕΠ περιλαμβάνει 100 «σταραμάκια» και 100 αναδευτήρια μέσα σε μια θήκη από φυσικό στέλεχος καλαμιού.

Μπορεί να μείνει στον καφέ επί ώρες

«Δεχόμαστε τις πρώτες προ-παραγγελίες σε τιμή γνωριμίας (26 ευρώ) και στήριξης του εγχειρήματός μας προκειμένου να αξιολογήσουν όσοι το επιθυμούν, το προϊόν μας» σημειώνει ο κ. Καμπέρης διευκρινίζοντας ότι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε περίπου 1000 παραγγελίες μέσα στον Ιούνιο.

Σημειώνεται ότι το «staramaki» λόγω της μη πορώδους του επιφάνειας, δεν μουλιάζει, ούτε με ζεστό ούτε με κρύο νερό και άρα μπορεί, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, να μείνει στον καφέ επί ώρες, σε αντίθεση με τα χάρτινα καλαμάκια που κυκλοφορούν στην αγορά προς αντικατάσταση του πλαστικού.

Η ΚΟΙΝΣΕΠ μέχρι σήμερα έχει ανταποκριθεί μόνο σε προωθητικές ενέργειες, όπως μιας μεγάλης εταιρείας, που αγόρασε 100.000 τεμάχια.

Κυκλική οικονομία

Ωστόσο, όπως δηλώνει ο κ. Καμπέρης, «δεν είναι μόνο ένα καλαμάκι, είναι ένα προϊόν που προέρχεται από την τοπική παραγωγή, που μπορεί να καλύψει μέρος της ζήτησης στην Ελλάδα, που δίνει θέσεις εργασίας στο Κιλκίς και αποτελεί μέρος μιας κίνησης κυκλικής οικονομίας, αφού έχουμε ζητήσει από τις καφετέριες του Κιλκίς, να μας δίνουν το υπόλειμμα του καφέ κι εμείς ως αντάλλαγμα, να τους δίνουμε δωρεάν staramakia».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Show More

Related Articles

Back to top button