ΑθήναΔήμοιΔημοτικάΕιδήσεις

Επίσκεψη Μπακογιάννη στην αγορά των Αμπελοκήπων

Συζήτηση για όλα απασχολούν τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων στο άνοιγμα μετά το lockdown

Λίγο μετά το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων και των χώρων εστίασης, ο Δήμαρχος Αθηνάιων Κώστας Μποκογιάννης επισκέφθηκε την αγορά των οδών Πανόρμου και Λαρίσης στους Αμπελοκήπους για να συζητήσει με καταστηματάρχες και εργαζόμενους για όλα τα θέματα που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο μετά τη διακοπή των εργασιών τους, λόγω της πανδημίας.

Είχε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί τους για τα οικονομικά προβλήματα που δημιούργησε το υποχρεωτικό lockdown και τα ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν τόσο οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων όσο και το προσωπικό των καταστημάτων.

Από την πλευρά του ο Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έχει καταβάλει όλο αυτό το διάστημα ο Δήμος Αθηναίων για να τους διευκολύνει στην καθημερινότητα τους με ρυθμίσεις που τους απάλλαξαν από την υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών για το διάστημα που δεν λειτουργούσαν αλλά και με ηλεκτρονικές υπηρεσίες που τους επιτρέπουν να εξυπηρετούνται εξ αποστάσεως, γρήγορα κι εύκολα σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την λειτουργία των επιχειρήσεων τους έτσι ώστε να γλυτώνουν χρόνο και χρήμα.

Ειδικά για τα καταστήματα εστίασης που μόλις άνοιξαν ο Δήμαρχος Αθηναίων εξήγησε ότι ο Δήμος έχει φροντίσει για την γρήγορη αδειοδότηση τους σε περίπτωση που επεκτείνουν τα τραπεζοκαθίσματα ή για την μείωση κατά 50% των τελών αν δεν έχουν χώρο ή δεν θέλουν να αξιοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα. Επεσήμανε δε την ανάγκη να τηρηθούν με σχολαστικότητα και αυστηρότητα οι κανόνες υγιεινής αλλά και προσβασιμότητας για όλους, τονίζοντας ότι οι υπηρεσίες του Δήμου παράλληλα με τις διευκολύνσεις στους καταστηματάρχες θα κάνουν και τους απαραίτητους ελέγχους για την τήρηση των κανόνων.

Δεσμεύτηκε επίσης ότι πέρα από όλα αυτά ο Δήμος, με όλες τις δυνάμεις του, θα εντείνει ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες του για τη βελτίωση της καθημερινότητας στο κέντρο αλλά και τις γειτονιές της πόλης με παρεμβάσεις στην καθαριότητα, το πράσινο, τον φωτισμό, την προσβασιμότητα και τις αναπλάσεις του δημόσιου χώρου που θα συμβάλουν και στην ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας.

«Έπειτα από χρόνια μνημονίων και οικονομικής ύφεσης, οι επιχειρήσεις της Αθήνας καλούνται να αντιμετωπίσουν ακόμη ένα χτύπημα. Είναι η ώρα, ο καθένας από την πλευρά του, να κάνουμε όλοι ότι είναι δυνατό για να σταθούν και πάλι στα πόδια τους και να αναπτυχθούν. Εμείς στεκόμαστε δίπλα τους με οικονομικές ελαφρύνσεις μέσω των Δημοτικών Τελών, σε εκείνες που σήκωσαν το βάρος του υποχρεωτικού λουκέτου αλλά και διαμορφώνοντας τις συνθήκες για να μπορούν να λειτουργούν σε ένα περιβάλλον που ελκύει περισσότερο κόσμο στην πρωτεύουσα. Από τον μεγάλο περίπατο μέχρι την καθαριότητα. Είμαστε εδώ, είμαστε μαζί τους και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, γιατί αυτές οι επιχειρήσεις και οι άνθρωποί τους, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της πραγματικής αγοράς, της οικονομίας μας» τόνισε ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στα καταστήματα ο Κώστας Μπακογιάννης.

Show More

Related Articles

Back to top button