Αγία ΠαρασκευήΓερακας-ΠαλλήνηΠεριβάλλον

22 καρδιές στον Δήμο Παλλήνης θα γεμίσουν με πλαστικά καπάκια

Βοήθεια για την αγορά αμαξιδίων σε συμπολίτες μας ΑΜΕΑ

Οι καρδιές του Δήμου Παλλήνης γεμίζουν με καπάκια και προσφέρουν βοήθεια σε ΑΜΕΑ Δίκτυο 22 ειδικών κάδων σε σχήμα καρδιάς για την συλλογή και ανακύκλωση πλαστικών καπακιών, απέκτησε ο Δήμος Παλλήνης. Οι οκτώ από αυτές, τοποθετούνται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Τα καπάκια που συλλέγονται αξιοποιούνται για την αγορά αμαξιδίων ή άλλων ιατρικών βοηθημάτων που θα προσφερθούν σε συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα.

Ήδη, τοποθετήθηκαν οι πρώτες 16 καρδιές σε γειτονιές του Δήμου ενώ τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν και οι υπόλοιπες. Συνήθως, είναι τοποθετημένες μαζί με τον κιτρινοπράσινο κάδο συλλογής τηγανέλαιων και τον μωβ κάδο συλλογής ειδών ένδυσης υπόδησης.Τα πλαστικά καπάκια αποτελούν από τις μεγαλύτερες πηγές μόλυνσης του περιβάλλοντος και ο Δήμος Παλλήνης συμβάλλει στην αποτροπή τους και στην αύξηση της ανακύκλωσης των πλαστικών απορριμμάτων.

Το πρόγραμμα των 22 καρδιών ανακύκλωσης πλαστικών καπακιών υλοποιείται υπό την εποπτεία της Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Πόπης Ζινέλη και την έμπρακτη συνεργασία της κοινοτικής συμβούλου Γέρακα,Δήμητρας Δημητροπούλου εκ μέρους του Κοινοτικού Συμβουλίου Γέρακα.

Show More

Related Articles

Back to top button