ΚοινωνίαΝέαΕιδήσεις

Το συνέδριο γονιμότητας ακυρώθηκε μετά το σάλο!

Στην ακύρωση του «1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές» προχώρησε η οργανωτική επιτροπή του. Υπενθυμίζεται πως το συνέδριο έφερε την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φίλων, με την υποστήριξη υπουργείων – θα συμμετείχαν ως ομιλητές και πολλά κυβερνητικά στελέχη –  και της Περιφέρειας Αττικής. Εξάλλου ένας εκ των διοργανωτών του συνεδρίου, ο Κ. Πάντος, γυναιοκολόγος επιστημονικός Διευθυντής της ιδιωτικής Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ, είναι στενός συνεργάτης του Γιώργου Πατούλη.

Μετά τη δημοσιοποίηση του σχετικού σποτ που παρουσίαζε τη γυναίκα ως αποτυχημένη αν δεν έχει κάνει παιδιά και οικογένεια και την αποκάλυψη του περιεχομένου του συνεδρίου, στο οποίο θα μιλούσε και πλήθος μητροπολιτών και αρχιεπισκόπων, πολλοί καλλιτέχνες και παρουσιαστές που είχαν κληθεί να συμμετάσχουν, ο ένας μετά τον άλλον, ακύρωναν τη συμμετοχή τους. Το κύμα αντιδράσεων έφερε τελικά και την αποχώρηση της Προέδρου της Δημοκρατίας, που απέσυρε την αιγίδα της, αλλά και της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων. Επίσης αποσύρθηκαν από χορηγοί επικοινωνίας η ΕΡΤ, το Αθηναϊκό Πρακτορείο και ο Ant1, ενώ τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) «άδειασαν» μεγαλοπρεπώς τον πρόεδρο Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, υπογραμμίζοντας πως δεν είχε λάβει έγκριση για να συμμετάσχει ως εκπρόσωπος και να παραχωρήσει την αιγίδα του ΠΙΣ.

Τα social media πλημμύρισαν με οργισμένες αναρτήσεις και οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να κατεβάσουν αρχικά από το σάιτ της διοργάνωσης όλα τα βίντεο στα οποία συμμετείχαν καλλιτέχνες και άλλα δημόσια πρόσωπα και εν συνεχεία να αποσύρουν και το διαφημιστικό σπότ.

Τελικά με ανακοίνωση που αναρτήθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας στη σελίδα του συνεδρίου στο Facebook, οι διοργανωτές γνωστοποίησαν και την ακύρωση του συνεδρίου, σημειώνοντας πως προχώρησαν στην απόφαση αυτή «λόγω της αρνητικής αντίδρασης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε ένα τηλεοπτικό κοινωνικό σποτ, του οποίου το μήνυμα παρερμηνεύθηκε». Υποστηρίζουν δε πως «το συνέδριο στόχευε στην ανάδειξη των επιστημονικών δεδομένων σχετικά με την επίδραση της ηλικίας στη γυναικεία γονιμότητα, ενός φαινομένου το οποίο δεν είναι γνωστό στο γενικό πληθυσμό, τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς, αλλά και στην παρουσίαση των επιστημονικών τρόπων επίλυσης του προβλήματος αυτού με τη σύγχρονη Αναπαραγωγική Ιατρική.».

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Tags
Show More

Related Articles

Close