ΕλλάδαΕιδήσεις

19 “Γαλάζιες Σημαίες” για τις παραλίες τις Αττικής φέτος

Ποιές παραλίες ενδείκνυνται για τις κοντινές σας αποδράσεις

Η χώρα μας φημίζεται για τις όμορφες παραλίες και τα μαγευτικά της τοπία. Σε όλη την Ελλάδα μπορεί κάποιος να βρει βραβευμένες παραλίες άλλα και ανεξερεύνητά μέρη για τις καλοκαιρινές του διακοπές. Ωστόσο και η Αττική έχει κοντινές παραλίες που μπορεί να επισκεφθεί κάνεις, ειδικά το φετινό καλοκαίρι που για κάποιους μοιάζει… δύσκολο για διακοπές.

Αν κάποιος αναζητά μια παραλία με «Γαλάζια Σημαία» για μια κοντινή απόδραση εντός Αττικής, τότε έχει να διαλέξει ανάμεσα σε 19, που έχουν κερδίσει αυτό το βραβείο φέτος.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα φέτος απονεμήθηκε «Γαλάζια Σημαία» σε 497 παραλίες, 14 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη. Γεγονός που έφερε τη χώρα μας στη δεύτερη θέση παγκοσμίως, ανάμεσα σε 47 κράτη.

Όσο για την Αττική, διαθέτει 19 παραλίες με «Γαλάζια Σημαία». Οι δήμοι Σαρωνικού, Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης και Γλυφάδας έχουν από τέσσερις, ενώ βραβευμένες παραλίες υπάρχουν ακόμη στον δήμο Μαραθώνος, εκείνο των Σπάτων- Αρτέμιδος, στην Αίγινα, τον Πόρο αλλά και τον δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Σε ό,τι αφορά τις περιοχές με τις περισσότερες «Γαλάζιες Σημαίες», πρώτη είναι η περιφέρεια της Κρήτης με 117 συνολικά, και ακολουθεί η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (104). Σε επίπεδο νομών, «πρωταθλήτρια» φέτος είναι η Χαλκιδική, όπου βρίσκονται 85 παραλίες βραβευμένες με «Γαλάζια Σημαία».

Οι 19 παραλίες της Αττικής με «Γαλάζια Σημαία»

Δήμος Μαραθώνος

Μπρεξίζα
Σχινιάς/Καράβι

Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος

Διασταύρωση
Λίμνη

Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας
Αυλάκι

Δήμος Σαρωνικού

Λαγονήσι 1-Grand Beach/ Grand Resort Lagonissi
Λαγονήσι 2-Mediterraneo/Grand Resort Lagonissi
Λαγονήσι 3-Κοχύλια/ Grand Resort Lagonissi
Μαύρο Λιθάρι/Eden Beach

Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Αστέρας Βουλιαγμένης/Astir Beach Vouliagmenis
Βάρκιζα
Βούλα Α
Βουλιαγμένη

Δήμος Γλυφάδας

Αστέρας Γλυφάδας
Γλυφάδα
Γλυφάδα Α
Γλυφάδα Β

Δήμος Αίγινας
Αγ. Μαρίνα

Δήμος Πόρου
Ασκέλι/Νέα Αίγλη

Πηγή: lifo.gr

Show More

Related Articles

Back to top button