ΔήμοιΠεντέληΕιδήσεις

17 δημοτικοί σύμβουλοι Πεντέλης δηλώνουν οτι δε θα συμμετέχουν στο αυριανό ΔΣ – αναλυτικά η επιστολή τους!

Με επιστολή τους οι 17 δημοτικοί σύμβουλοι Πεντέλης, που ανήκουν στην αντιπολίτευση, ενημερώνουν ότι δεν θα προσέλθουν στην αυριανή (24/11) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αιτιολογώντας την απόφασή τους και επισημαίνοντας ότι αποτελούν την πλειοψηφία του σώματος.

Αναλυτικά η επιστολή: 

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Προς τον Πρόεδρο Δ.Σ.

κο. Λ. Μακρή

Κοιν: Δήμαρχο κα. Δ. Κεχαγιά

Αντιδήμαρχο κο. Α. Παλαιοδήμο

 

Κύριε Πρόεδρε και κύριοι της Συνδιοίκησης

Με την επιστολή μας αυτή, 17 Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, σας γνωστοποιούμε ότι δεν θα προσέλθουμε στην αυριανή 24ή  συνεδρίαση ( ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ) της 24ης Νοεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι έντονα διότι:

  • Καθιερώσατε την ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ συνεδρίαση, δηλαδή μια βουβή, επιστολική, χωρίς δικαίωμα επικοινωνίας, πολιτικού διαλόγου, σύνθεσης απόψεων, προαγωγής της δημόσιας έκφρασης αλλά και αντιπαράθεσης, ως διαδικασία λήψης αποφάσεων για μεγάλα θέματα της πόλης.
  • Μια διαδικασία εντελώς αντιδημοκρατική , πολιτικά αντιδεοντολογική, έλλειψης σεβασμού στους πολίτες και στους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους.
  • Το επιχείρημα ότι σας το επιτρέπει η νομοθεσία ως εναλλακτική λύση είναι ανεπαρκές, καθότι δεν σας το επιτρέπει ως την μοναδική επιλογή, αλλά ως επιλογή, όπου σε ορισμένες περιπτώσεις  είναι εργαλείο προώθησης επειγόντων θεμάτων.
  • Αλλά όταν συζητιούνται και λαμβάνονται αποφάσεις για την αλλαγή χρήσης του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ, Πτέρυγα Μπόμπολα, για την μεταφορά της λαϊκής Ν. Πεντέλης, για τα δημοτικά τέλη, για το τεχνικό πρόγραμμα και άλλα μείζονος σημασίας θέματα, δεν μπορεί να κρύβεστε.
  • Ευτυχώς η τεχνολογία έχει τις λύσεις της, τις γνωρίζετε, τις εφαρμόζετε κατά βάσει στην οικονομική επιτροπή, τις αποφεύγετε  όμως στο Δημοτικό Συμβούλιο λες και κάτι φοβάστε ή δεν θέλετε να μας δείτε και να σας δούμε.
  • Επειδή λοιπόν κύριοι και πρωτίστως εσείς κύριε Πρόεδρε, που βάσει του Νόμου είστε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και των 33 Συμβούλων, στην 24η Συνεδρίαση συζητούνται δυο τουλάχιστον μείζονα θέματα , τα δημοτικά τέλη και το Τεχνικό πρόγραμμα, σας καλούμε να σεβαστείτε την άποψη της πλειοψηφίας και να το οργανώσετε με τηλεδιάσκεψη.
  • Στο επόμενο δε συμβούλιο να πάτε και ένα βήμα παρακάτω, να το οργανώσετε με live streaming, να γνωρίζουν οι πολίτες τώρα που είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους τι γίνεται στην πόλη μας.
  • Αυτό είναι το χρέος σας και το χρέος όλων μας, το Δημοτικό Συμβούλιο να μπει σε κάθε σπίτι.
  • Αυτό είναι Δημοκρατία, όλα στο φώς!
  • Και το καλό του κορωναϊού είναι ότι αλλάζουμε τις μεθόδους επικοινωνίας καταλυτικά!!!

 

Οι Επικεφαλής Συνδυασμών & ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου

Αντώνης Φειδοπιάστης

Λευτέρης Κοντουλάκος

Κωνσταντάς Σπυρίδων

Γιώργος Κατσικογιάννης

Βασίλης Μπούρας

ΠΗΓΗ:  thessi.gr

Show More

Related Articles

Back to top button