Αγία ΠαρασκευήΓιατί κ. Δήμαρχε?Δήμοι

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Αγίας Παρασκευής: “Ο Δήμος δεν πληρώνει υπερωρίες και νυχτερινά”

Υπερωρίες επτά ολόκληρων μηνών αλλά και νυχτερινά μεροκάματα που ανέρχονται συνολικά σε χιλιάδες ευρώ χρωστάει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σε περισσότερους από 120 εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας.

Για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα, μετά από την επίθεση των ΜΑΤ με χημικά και δακρυγόνα σε νεαρούς που είχαν μαζευτεί στην πλατεία του Αγ. Ιωάννη τόσο ο δήμος όσο και ο ίδιος ο  δήμαρχος, Βασίλης Ζορμπάς έρχονται να απασχολήσουν αρνητικά τα φώτα της δημοσιότητας.

Οι άνθρωποι που εν μέσω πανδημίας βρίσκονταν καθημερινά στην πρώτη γραμμή και φρόντιζαν για την υγεία των δημοτών μέσω του τόσο σπουδαίου και νευραλγικού πόστου της καθαριότητας, παρά τους αγώνες και τις διαμαρτυρίες τους, δεν έχουν εισπράξει τους τελευταίους μήνες τα νόμιμα.

Πρόκειται συγκεκριμένα για απλήρωτες δεδουλευμένες υπερωρίες επτά ολόκληρων μηνών. Από τον Οκτώβριο του 2019 έως και τον Απρίλιο του 2020. Χρονικό διάστημα που εκτείνεται και πριν της πανδημίας του κορονοϊού.

Σε ό,τι αφορά τις νόμιμες νυχτερινές αμοιβές, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δεν έχουν καταβληθεί αυτές που αφορούν τους μήνες Νοέμβριο, Δεκέμβριο και Ιανουάριο.

Πηγές που γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα σχολίαζουν στο documentonews.gr ότι «είναι κάτι το αισχρό να μην πληρώνει ο δήμαρχος τις υπερωρίες που αφορούν ειδικά αυτήν την ομάδα των εργαζομένων του δήμου». Κάνουν λόγο μάλιστα για «Μπαταχτσή δήμαρχο».

Τη μη καταβολή των υπερωριών για τους συγκεκριμένους μήνες έχει επιβεβαίωσει  και ο ίδιος ο  δήμαρχος Αγ. Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς.

Σε αυτήν μεταξύ άλλων μετακυλίει την ευθύνη στην προηγούμενη διοίκηση του Δήμου, δηλώνοντας ότι αναγκάστηκε να υπογράψει «εντέλλεσθε» προς την Οικονομική Υπηρεσία την πληρωμή των δεδουλευμένων υπερωριών και νυχτερινών από τον Μάρτιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2019.

Ακόμη, ρίχνει το φταίξιμο για τις απλήρωτες υπερωρίες στην έλλειψη προσωπικού λόγω κορονοϊού.

Με τη λογική αυτή όμως προκύπτει ερώτημα που καταρρίπτει το εν λόγω επιχείρημα. Για ποιον λόγο άραγε πριν ξεσπάσει η πανδημία (Φεβρουάριος 2020) με την Οικ. Υπηρεσία σε πλήρη λειτουργία, δεν είχαν εξοφληθεί υπερωρίες προηγούμενων μηνών;

Ως προς τα μη καταβληθέντα νυχτερινά η εικόνα που δίνει ο «γαλάζιος» δήμαρχος είναι διαφορετική σε σχέση με τα καταγγελλόμενα. Όπως αναφέρει ο κ. Ζορμπάς, είναι πληρωμένα τα νυχτερινά των μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου 2019 και Φεβρουαρίου, Μαρτίου 2020.

ΠΗΓΗ:  documentonews.gr

Show More

Related Articles

Back to top button