ΥγείαΚηφισιάΔημοτικάΕιδήσεις

Διαδικτυακές οι συναντήσεις του Κέντρου Πρόληψης Προνόη με το «Ταξίδι στ’ όνειρο»

Η ΠΡΟΝΟΗ επανασυνδέεται με την Ομάδα Εκπαιδευτικών και συνομιλεί με την ομάδα εκπαιδευτικών

Διαδικτυακά συνεχίζει τις συναντήσεις με την ομάδα εκπαιδευτικών «Ταξίδι στ’ όνειρο» το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχικοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς Προνόη – ΟΚΑΝΑ, θέλοντας να παραμείνει πιστό στο έργο του παρά τις συνθήκες που βιώνουμε.

Έτσι, όπως αναφέρεται στη σχετική Ανακοίνωση:

“Τη Δευτέρα 19/10/2020 συνδεθήκαμε ξανά σαν ομάδα και συνεχίζουμε τις δίωρες συναντήσεις υποστηρικτικών συνομιλιών για το εκπαιδευτικό υλικό Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης «Ταξίδι…στο όνειρο…». Για την τρέχουσα σχολική χρονιά οι συναντήσεις θα γίνουν διαδικτυακά, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας zoom του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς –  ΟΚΑΝΑ ΠΡΟΝΟΗ.

Εδώ και αρκετούς μήνες ζούμε και εργαζόμαστε με την COVID-19 πανδημία, με τα πολλά αναπάντητα ερωτήματα για τους τρόπους μετάδοσης του ιού και προστασίας μας από αυτόν και με βασικές επίσημες στρατηγικές μετριασμού για την πρόληψη και μείωση μετάδοσής του την φυσική απόσταση και την σχεδόν καθολική χρήση μάσκας πλέον.

Η (σωματική και όχι μόνο) εγγύτητα που συνδέει τους ανθρώπους αλλάζει μορφές. Οι διαπροσωπικές σχέσεις φαίνεται να διαμεσολαβούνται πλέον σχεδόν αποκλειστικά από την έννοια της απόστασης. Πόσο κοντά; Πόσο μακριά; Δια ζώσης ή εξ αποστάσεως; Με αυτούς τους όρους οργανώνεται πλέον η καθημερινότητα όλων και με αυτήν την συνθήκη καλούμαστε  να σχεδιάσουμε τις παρεμβάσεις μας  με τις / τους συνεργάτες μας και τις / τους αποδέκτες της δράσης μας.

Ομάδες γονέων «Φροντίζω και φροντίζομαι... - Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών - ΟΚΑΝΑ | Facebook

Πως άραγε σχεδιάζει κανείς παρεμβάσεις σε συνθήκες κρίσης, αβεβαιότητας και επισφάλειας; Τρόποι υπάρχουν σίγουρα, μιας και οι συνθήκες από την εμφάνιση της πανδημίας,  δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ ιδανικές. Με ένα βήμα την ημέρα, με δειλά ξεκινήματα, με απότομα τέλη, με μικρές και μεγάλες απώλειες, η πρόληψη προσαρμόζεται, αλλάζει και εξελίσσεται.

Έτσι κι εμείς συνεχίζουμε την συνεργασία μας από εκεί που σταματήσαμε την περσινή χρονιά τις δια ζώσης συναντήσεις μας και φτιάχνουμε ένα πλάνο για φέτος. Στην Ομάδα συμμετέχουν 15 Νηπιαγωγοί και Δάσκαλοι από σχολεία της Β’ ΠΕ Περιφέρειας.

H Αρχοντούλα Αλεξάκη, Κονωνική Λειτουργός – Ψυχοθεραπεύτρια, Μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας Οικογένειας, Στέλεχος Πρόληψης του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΠΡΟΝΟΗ» -ΟΚΑΝΑ, θα συνεχίσει και την φετινή σχολική χρονιά, τον συντονισμό της ομάδας.”

Show More

Related Articles

Back to top button