ΠολιτικήΝέαΕιδήσεις

Μητσοτάκης: «Ναι» σε debate με τον Τσίπρα εάν…

«Ισχυρή ΝΔ στις κάλπες της 21ης Μαΐου» ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ANT1, επαναλαμβάνοντας ότι με το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη τους χωρίζει μεγάλη απόσταση, και ότι τα περιθώρια συνεργασίας είναι μικρά.

«Οι μόνες εκλογές που έχουμε μπροστά μας είναι οι εκλογές της 21ης Μαΐου. Θα σεβαστώ τις επιταγές του Συντάγματος και πάρω την διερευνητική εντολή» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως «το τι θα κάνω θα εξαρτηθεί από το εκλογικό αποτέλεσμα».

«Διεκδικώ την αυτοδυναμία και πιστεύω ότι μπορώ να την πετύχω» υπογράμμιζε, εκτιμώντας πως ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν «κοινό στόχο» να μην είναι εκείνος πρωθυπουργός. Μεταξύ άλλων, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κυβέρνησης «ηττημένων» λέγοντας πως «μόνο με πολύ ισχυρή ΝΔ στις κάλπες θα αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

Αναφερόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «έχει κάνει τις επιλογές του πολύ πριν το σκάνδαλο των υποκλοπών».

«Αρέσκεται στο να αναβιώσει ένα ΠΑΣΟΚ του ’80 μόνο που τώρα είμαστε στο 2023. Σαφέστατα είναι περισσότερα αυτά που μας χωρίζουν από όσα μας ενώνουν με το ΠΑΣΟΚ» είπε χαρακτηριστικά.

«Το γεγονός ότι τσακώνονται για τον Ανδρέα Παπανδρέου, εμάς δεν μας αφορά, αφορά τους ενοίκους της κεντροαριστερής πολυκατοικίας», είπε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο σκάνδαλο των υποκλοπών:

«Για τις υποκλοπές έχω κάνει πολύ ειλικρινή αυτοκριτική. Το ερώτημα δεν είναι τι έγινε, αλλά τι κάναμε από τότε. Αυτό που είπαμε το κάναμε. Είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που απαγορεύσαμε την πώληση παράνομων λογισμικών. Μάθαμε από τα λάθη μας και η ΕΥΠ λειτουργεί πια με άλλα εχέγγυα διαφάνειας σε σχέση με το παρελθόν. Ανέλαβα την ευθύνη που μου αναλογεί».

«Ναι» σε debate με τον Αλέξη Τσίπρα

«Οι εκλογές αυτές είναι απλής αναλογικής και το πλαίσιο του debate είναι να συμμετέχουν όλα τα κόμματα. Στις επόμενες εκλογές πάντα υπάρχει το bonus και αφορά τον 1ο και τον 2ο, βεβαίως και θα γίνει debate με τον Τσίπρα. Τότε όμως τα πράγματα θα είναι πολύ ξεκάθαρα. Το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι ασταθείς κυβερνήσεις» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Show More

Related Articles

Back to top button