ΔήμοιΝέαΕιδήσεις

Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας: Να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη

Με αφορμή το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας απέστειλε στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την εξής επιστολή:

«Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη και καταγγέλλει τις εγκληματικές ευθύνες της  κυβέρνησης για τη μετωπική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών που άφησε μέχρι στιγμής 57 νεκρούς, στη πλειοψηφία τους νέους ανθρώπους,

Η αναζήτηση των αιτιών δεν μπορεί  να κρυφτεί πίσω από κροκοδείλια δάκρυα και πρώιμες πρωθυπουργικές διαπιστώσεις για ανθρώπινα λάθη.

Οι αιτίες βρίσκονται στην πολιτική εμπορευματοποίησης των σιδηροδρόμων που υλοποίησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, από το 1991 και μετά, μέσω της υλοποίησης της λεγόμενης πολιτικής απελευθέρωσης των μεταφορών που απαιτούσε η Ε.Ε, σε βάρος  της ζωής των ίδιων των εργαζομένων και των επιβατών με  ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας.

Υπεύθυνοι είναι όλοι αυτοί:

  • Που πούλησαν τον ΟΣΕ αντί να τον θωρακίσουν με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, αφήνοντας τους ελληνικούς σιδηροδρόμους με ελάχιστους εργαζόμενους, χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση, εξειδίκευση και πιστοποίηση.
  • Που απαξίωσαν τα έργα υποδομής , χωρίς συντήρηση και επισκευές που είναι απαραίτητες για την ασφαλή τους λειτουργία.
  • Που πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων τις  αγωνιώδεις προειδοποιήσεις των εργατικών σωματείων στους σιδηροδρόμους  για όλα τα παραπάνω διαχρονικά, αλλά και λίγες μέρες πριν την τραγωδία.

Απαιτούμε να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες στους ενόχους της διαχρονικά αντιλαϊκής πολιτικής που εφάρμοσαν.

Καλούμε τον εργαζόμενο λαό  να  μετατρέψει την οργή σε πείσμα και αγώνα για ασφαλείς Δημόσιες και δωρεάν συγκοινωνίες ενάντια στην πολιτική που αντιμετωπίζει ως κόστος την ανθρώπινη ζωή.

Στηρίζουμε τις πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις των σωματείων, των μαθητών, των φοιτητών  και των γονιών συμμετέχουμε στην κινητοποίηση  της  ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ Ν. ΙΩΝΙΑΣ τη Δευτέρα 6/3/23 στις 19.30 στην πλατεία Σημηριώτη».

Δεν είναι ατυχία ούτε κακιά στιγμή είναι το κέρδος πάνω απ’ τη ζωή!».

Show More

Related Articles

Back to top button