ΠολιτισμόςΘέατροΨυχαγωγίαΕιδήσεις

“Φυλές” σε σκηνοθεσία του Τάκη Τζαμαργιά για λίγες online παραστάσεις

Το πολυβραβευμένο έργο της Νίνα Ρέιν «Φυλές» έρχεται για λίγες οnline προβολή στις 26, 27 και 28 Μαρτίου στις 19:00, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου.

Το έργο που έχει αποσπάσει πολλά βραβεία  (Drama Desk Award for Outstanding Play, New York Drama Critics’ Circle Award, Off-Broadway Alliance Award – Best Play, υποψήφιο για Olivier Award) ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μετάφραση της Έρις Κύργια και επεξεργάζεται δεξιοτεχνικά το χιούμορ και τη συγκίνηση σε μια σειρά ευαίσθητων θεμάτων: την απουσία ενσυναίσθησης ακόμα και ανάμεσα στους πιο στενούς ανθρώπινους δεσμούς, τα όρια της λεκτικής επικοινωνίας, την ανάγκη να ανήκεις σε μια φυλή παρά τα όποια αδιέξοδά της.

Φυλές

© Νίκος Πανταζάρας

Ο Μπίλυ, αν και εκ γενετής κωφός, έχει μεγαλώσει «φυσιολογικά» μέσα σε μια οικογένεια που έχει κάνει τα πάντα για να αμβλύνει τις συνέπειες της διαφορετικότητάς του. Η εισβολή όμως της Σύλβιας στον μικρόκοσμο της οικογένειας ανατρέπει ό,τι ίσχυε ως τότε.

Τελικά ο λόγος μπορεί να είναι τόσο περιοριστικός όσο η σιωπή; Και η σιωπή μπορεί να είναι το ίδιο εύγλωττη με το λόγο;

Φυλές

© Νίκος Πανταζάρας

Φυλές

© Νίκος Πανταζάρας

Για την ερμηνεία του στις «Φυλές» ο Μάνος Καρατζογιάννης τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού- all4fun 2019 και μαζί με τον Δημήτρη Κουρούμπαλη τιμήθηκαν με το βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας στα Θεατρικά Κορφιάτικα Βραβεία 2020.

Φυλές

© Νίκος Πανταζάρας

Show More

Related Articles

Back to top button