ΠολιτισμόςΜουσικήΝέα

Φαντασμαγορική η συναυλία του εμβληματικού δημιουργού Σταύρου Ξαρχάκου – “Πλημμύρισε” το ΣΕΦ (pics)

Αριστουργηματική ήταν η συναυλία προς τιμήν του εμβληματικού δημιουργού, Σταύρου Ξαρχάκου, που διοργανώθηκε από την ΚΕ του ΚΚΕ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το Σάββατο 14/1.

(Θυμηθείτε εδώ τις ομιλίες του Γενικού Γραμματέα, Δημήτρη Κουτσούμπα και του Σταύρου Ξαρχάκου)

Η προσέλευση του κόσμου εντυπωσιακή, η θύρες γέμιζαν η μία μετά την άλλη, πλημμύρισε ο αγωνιστικός χώρος, και από τα μεγάφωνα να ακούγεται «Καθόμαστε όπου βρούμε» και δεν υπήρχε θέση, δεν υπήρχε χώρος να κάτσει, να σταθεί κάποιος. Τα σκαλοπάτια στα διαζώματα και αυτά γεμάτα.

Όπως γράφει ο 902: «Ήταν χιλιάδες αυτοί που που πήγαν στο ΣΕΦ να πουν το δικό τους «ευχαριστώ» σε έναν από τους κορυφαίους της ελληνικής μουσικής. Να σμίξουν τις φωνές τους με τους σπουδαίους ερμηνευτές σε τραγούδια αγαπημένα, σε τραγούδια που έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές, που έχουν σημαδέψει μεγάλες στιγμές. Τραγούδια που κρατάνε ανοιχτό το παράθυρο στο όνειρο, τραγούδια που μας ανεβάζουν λίγο ψηλότερα..»

Και ο ένας μετά τον άλλο από τους σπουδαίους ερμηνευτές, την Δήμητρα Γαλάνη, τον Μανώλη Μητσιά, την Νατάσσα Μποφίλιου, τον Γιώργο Νταλάρα, τον Μίλτο Πασχαλίδη και την Ηρώ Σαΐα έπαιρναν τη θέση τους και ερμήνευαν μοναδικά δείχνοντας την εκτίμηση και τον σεβασμό τους στον μαέστρο απολαμβάνοντας και οι ίδιοι αυτήν τη βραδιά. Και ο Σταύρος Ξαρχάκος αεικίνητος πάνω στη σκηνή να διευθύνει.

Έπαιξαν οι μουσικοί: Νεοκλής Νεοφυτίδης (πιάνο), Βασίλης Δρογκάρης (ακορντεόν), Ηρακλής Ζάκκας (μπουζούκι, μαντολίνο), Δημήτρης Ρέππας (μπουζούκι, μαντολίνο), Παντελής Ντζιάλας (ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα), Αλέξανδρος Καψοκαβάδης (κλασική κιθάρα, νυκτά έγχορδα), Γιώργος Παππάς (λαούτο, νυκτά έγχορδα), Βαγγέλης Πασχαλίδης (σαντούρι), Γιάννης Δίσκος (πνευστά), Στέφανος Χατζηαναγνώστου (φλάουτο), Δημήτρης Καζάνης (βιολί), Χάρης Κελλάρης (ηλεκτρικό μπάσο), Τάκης Βασιλείου (ντραμς, κρουστά).

Την ηχοληψία έκαναν οι Γιώργος Κορρές, Γιώργος Κολεβέντης, Αντώνης Ζαχόπουλος, ενώ τον φωτισμό η Μαρία Αθανασοπούλου.

Με το τέλος της συναυλίας ο Δ. Κουτσούμπας ανέβηκε στη σκηνή και πρόσφερε στον Στ. Ξαρχάκο έναν πίνακα του κομμουνιστή εικαστικού Γιώργη Βαρλάμου από τα περίφημα «Αγριολούλουδά» του, επαναλαμβάνοντας για μια ακόμα φορά ένα θερμό και μεγάλο ευχαριστώ στον μεγάλο δημιουργό που προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει στον τόπο.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την “V” που βρέθηκε στο ΣΕΦ:

Show More

Related Articles

Back to top button