ΚοινωνίαΑπόψειςΖητείται Παρόν

Τόσα λεφτά τριγύρω μας, μα τα παιδιά πεθαίνουν

Η κυβέρνηση δανείστηκε 40 δισ. ευρώ αλλά δεν έφτιαξε μια ΜΕΘ παιδιών στη Θεσσαλία

Μέσα σε ένα μήνα, χάσαμε δυο μικρά παιδιά λόγω των σοβαρών προβλημάτων και ελλείψεων του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που έχει προκαλέσει η πλήρης εγκατάλειψη και απαξίωση του.

Μετά τον 6χρονο από τα Γρεβενά που έκανε 300 χιλιόμετρα με ένα ασθενοφόρο που χάλασε στον δρόμο, για να βρει μια ΜΕΘ στην Πάτρα, αλλά τελικώς δεν τα κατάφερε, προχτές προστέθηκε και ο 10χρονος στον Βόλο.

«Αν υπήρχε μια ΜΕΘ για παιδιά, ο 10χρονος ίσως ζούσε» λένε οι γιατροί του Νοσοκομείου στον Βόλο.

Σε ολόκληρη την Θεσσαλία, δεν υπάρχει ούτε μια ΜΕΘ για παιδιά, λένε οι γιατροί.

Στη χώρα, όπου η κυβέρνηση, στη θητεία της, δανείστηκε 40 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ και «αξιοποίησε» και άλλα 20 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ από το περίφημο «μαξιλαράκι» που άφησαν οι προηγούμενοι, δεν περίσσεψαν λίγες εκατοντάδες ευρώ για να φτιαχτεί μια ΜΕΘ για παιδία σε μια περιοχή στην καρδιά της Ελλάδας, όπου ζουν πάνω από 700.000 άνθρωποι.

Πάει το παιδί! Χάθηκε! Και κάποιοι λεν κυνικά ότι δεν υπάρχουν «λεφτόδεντρα». Τα οποία υπήρχαν για να αγοράσουμε με σκιώδεις απευθείας αναθέσεις μάσκες στην τριπλάσια τιμή. Ή για να δώσουμε 120 εκατομμύρια ευρώ κρατική ενίσχυση στους μετόχους της κερδοφόρας Aegean για διαφυγόντα κέρδη λόγω πανδημίας.

Τι τους πείραζε άραγε να φτιάξουν μια ΜΕΘ με… απευθείας ανάθεση κι ας μας κόστιζε τα πενταπλάσια;

Τουλάχιστον θα ζούσε το παιδί!

Θ.Ι.

 

Show More

Related Articles

Back to top button