ΒριλήσσιαΔήμοιΝέαΕιδήσεις

Βριλήσσια – Εγκρίθηκε το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.) από το Δημοτικό Συμβούλιο

Στο πλαίσιο της σταδιακής εφαρμογής του Σχέδιου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.), εγκρίθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (26/7/2023) η εφαρμογή πολλαπλών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε διάφορα σημεία του Δήμου μας.

Το ΣΒΑΚ είναι ένα στρατηγικό σχέδιο που λαμβάνει υπόψη του τις αρχές της ενοποίησης, της συμμετοχής και της αξιολόγησης ώστε να καλύψει τις ανάγκες κινητικότητας των ανθρώπων σήμερα και στο μέλλον, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στην πόλη. Στόχοι του είναι να:

• Βεβαιώσει ότι το σύστημα μεταφορών είναι προσιτό σε όλους,

• Βελτιώσει την ασφάλεια (safety and security) των χρηστών του,

• Μειώσει το θόρυβο και την ατμοσφαιρική ρύπανση, τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου και την κατανάλωση ενέργειας,

• Βελτιώσει την αποτελεσματικότητα και τη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας της μεταφοράς προσώπων και αγαθών

• Βελτιώσει την ελκυστικότητα και την ποιότητα του αστικού περιβάλλοντος.

Kατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος, αποφασίστηκε να διαμορφωθεί ευρεία συναίνεση μεταξύ των δημοτικών ομάδων για αντίστοιχη άμεση επίλυση κυκλοφοριακών προβλημάτων και άλλων γειτονιών της πόλης με βάση την εγκεκριμένη μελέτη ΣΒΑΚ (οδοί Εθν.Αντιστάσεως, Νέστου, Σπ.Λούη, Αργυροκάστρου).

Ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Βαφειάδης δήλωσε: «Η έγκριση του ΣΒΑΚ είναι σπουδαία στιγμή για την πόλη, καθώς αποτελεί την κορύφωση ενός οργανωμένου και – κυρίως – συλλογικού σχεδίου ετών. Με ενότητα, συνεννόηση και διαβούλευση φορέων και πολιτών, δημιουργούμε μια νέα πραγματικότητα για την πόλη. Το στοίχημα είναι δύσκολο και σύνθετο αλλά αναγκαίο. Προσπαθούμε καθημερινά και επίμονα προς αυτήν την κατεύθυνση και είμαστε αποφασισμένοι να το κερδίσουμε όλοι μαζί για όλους».

Show More

Related Articles

Back to top button