ΧαλάνδριΠολιτισμόςΤέχνεςΜουσικήΨυχαγωγία

Τραγουδώντας τον Καββαδία… και στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα

Τη Κυριακή 26 Ιουλίου στις 21:00, το Φεστιβάλ Ρεματιάς παρουσιάζει τη συναυλία: “Ξέμπαρκοι καιροί – Ήχοι εξόριστοι: Τραγουδώντας τον Καββαδία στον καιρό της απόστασης”

Πρόκειται για μία προσβάσιμη συναυλία καθώς θα πραγματοποιηθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και Ενδογλωσσικούς Υπέρτιτλους για (Κ)κωφους/ές και βαρήκοους/ες.

Θα διατεθεί Ακουστική Περιγραφή για τυφλούς/ες και άτομα με προβλήματα όρασης για τα εικαστικά αντικείμενα στον χώρο. Με την επιμέλεια και πιστοποίηση της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών.

Θα παρουσιαστούν έργα μελοποιημένης ποίησης του Νίκου Καββαδία σε συνθέσεις που έχουν δημιουργήσει οι: Ξέμπαρκοι, Μ. Κώχ, Γ. Σπανός, Θ. Μικρούτσικος
Ερμηνεύουν: Άννα Σαρτζίδου, Δημήτρης Βουτσάς.
Με το μουσικό σύνολο GUITARTE ENSEMBLE
(Νίκος Χατζηελευθερίου, Χρήστος Φάκλαρης, Χριστίνα Πολυκρέτη και Άννα Σαρτζίδου).

Συμμετέχουν:
Όσβαλντ Αμιράλης (κοντραμπάσο), Κώστας Ήλιάδης (κιθάρα)
Μουσική διεύθυνση: Νίκος Χατζηελευθερίου
Βασική ιδέα – κείμενα: Περουλής Σακελλαρίδης

Η συνεργασία της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών με το Φεστιβάλ Ρεματιάς είναι γεγονός για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Σας καλούμε να παρακολουθήσετε τρεις πολιτιστικές βραδιές με παραστάσεις που η Κίνηση καθιστά προσβάσιμες για τους λόγους του Φεστιβάλ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και προσβάσιμη σε όλες, όλους και όλα. Για κρατήσεις χωρίς κόστος, επισκεφτείτε τον ιστότοπο viva.gr: https://www.viva.gr/tickets/festival/evripideio-theatro/festival-rematias-2020/
Το συνολικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ διατίθεται δωρεάν σε μεγαλογράμματη σειρά, γραφή Braille και σε κώδικα QR για τυφλούς/ές και ανθρώπους με προβλήματα όρασης, ενώ φυσικά, οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι/ες με τους χειριστές/τριές τους.
H προσβασιμότητα περιεχομένου φέρει την πιστοποίηση της «Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών».
Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα αναπήρων. Η πρόσβαση για άτομα με κινητικές βλάβες είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.
Άλλες προσβάσιμες συναυλίες του Φεστιβάλ Ρεματιάς είναι:
  • Ακροπόλ Παλλάς ’61 στις 27/7
  • Pietà στις 7/8
Show More

Related Articles

Back to top button