ΕλλάδαΕιδήσεις

Το CNN Travel επιλέγει την Ελλάδα ως έναν από τους top προορισμούς για το 2021

Ναύπλιο, Μάνη και Μήλος στα προτεινόμενα μέρη

Μπορεί να ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση εξαιτίας της πανδημίας, που δυστυχώς έχει μεγάλο αντίκτυπο στον τουρισμό, ωστόσο o κορονοϊός δεν έχει επηρεάσει το όνειρο των διακοπών στη χώρα μας.

«Σε μια εποχή που ο τουρισμός είναι μέρος της παγκόσμιας γλώσσας, θα συνεχίσουμε να ανυπομονούμε για τη στιγμή που θα μπορέσουμε να κάνουμε τα πρώτα μας δοκιμαστικά βήματα ξανά έξω στον κόσμο και να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας», αναφέρει στην εισαγωγή του πρόσφατο άρθρο του CNΝ Travel, το οποίο επιλέγει την Ελλάδα ως ένα από τα 21 top ταξίδια του 2021.

Ο αρθρογράφος (Barry Neild) αναφέρει ότι αν επιστρέψουμε στην «κανονικότητα» το 2021, η Ελλάδα θα έχει περισσότερους από έναν λόγους για να γιορτάσει, καθώς το 2021 σηματοδοτεί την 200η επέτειο από την επανάσταση του 1821.

Στη συνέχεια κάνει ειδική μνεία σε τρία μέρη της Ελλάδας: το Ναύπλιο, τη Μάνη και τη Μήλο.

Ναύπλιο

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι το γοητευτικό λιμάνι του Ναυπλίου στην Πελοπόννησο είναι το ιδανικό μέρος για να συμμετάσχει κανείς στους εορτασμούς (κορονοϊού επιτρέποντος), καθώς το Ναύπλιο ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της σύγχρονης Ελλάδας. Εκτός από τις παραλίες και τα κοντινά αρχαία μνημεία, όπως το Θέατρο της Επιδαύρου και τις Μυκήνες, το Ναύπλιο έχει τα δικά του μοναδικά αξιοθέατα, όπως το Φρούριο του Παλαμηδίου και το ιδιαίτερο Μουσείο Κομπολογιού.

Λιμένι, Μάνη

Πέρα από το Ναύπλιο, προτείνει μια περιήγηση στην Πελοπόννησο και ειδικά στην άγρια χερσόνησο της Μάνης, έναν προορισμό ο οποίος, όπως σχολιάζει ο αρθρογράφος, είναι λιγότερο τουριστικός και ιδανικός για την τήρηση της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Μήλος

Τέλος, αναφέρει ότι η αργή επιστροφή στην «κανονικότητα» μπορεί να κάνει μερικά μέρη στα οποία υπήρχε υπερτουρισμός – όπως η Σαντορίνη- να αξίζουν άλλη μια επίσκεψη το 2021, ωστόσο προτείνει στους αναγνώστες τη Μήλο ως μια πιο ήσυχη και ασφαλή επιλογή. Αυτό το ηφαιστειακό νησί των Κυκλάδων έχει μία παραλία για κάθε ημέρα του μήνα, καταλήγει το άρθρο.

Πηγή: reader.gr

Show More

Related Articles

Back to top button