ΚοινωνίαΠολιτισμόςΜουσικήΕιδήσεις

Το τραγούδι της ημέρας: “Μα το άριστα δέκα του να ‘σαι γυναίκα το φτιάξαν αγόρια…”

"Για την 8η Μάρτη δε θέλουμε λουλούδια, θέλουμε να περπατάμε ελεύθερες στο δρόμο."

 

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και μόλις χτες κυκλοφόρησε αυτό το υπέροχο τραγούδι. “Μα το άριστα δέκα του να ‘σαι γυναίκα το φτιάξαν αγόρια…”

Οι δημιουργοί σημειώνουν: 

Στις 8 Μάρτη γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Η πρώτη φορά που γιορτάστηκε ήταν το 1914 στη Γερμανία και θεσμοθετήθηκε επίσημα το 1997 (ως Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων της Γυναίκας). Ανά τα χρόνια η ημερομηνία αυτή υπήρξε αφορμή για μεγάλες κινητοποιήσεις γυναικών ανά τον κόσμο. Μπορούμε να μιλήσουμε για το ότι αν έχουν αλλάξει οι συνθήκες για της γυναίκες μέσα σε αυτόν τον ένα και βάλε αιώνα, το χρωστάμε σε αυτά τα κινήματα, αυτούς τους αγώνες. Να μιλήσουμε για τον αν όντως έχουν βελτιωθεί οι συνθήκες, τόσο εργασιακά όσο και κοινωνικά, για όλες ή μόνο για κάποιες από εμάς. Για το πώς μεταβάλλεται και επικαιροποιείται το σύστημα καταπίεσης ενάντια στο οποίο ακόμα παλεύουμε, ως γυναίκες και όχι μόνο. Για την 8η Μάρτη δε θέλουμε λουλούδια, θέλουμε να περπατάμε ελεύθερες στο δρόμο.

«Μα το άριστα δέκα του να ‘σαι γυναίκα το φτιάξαν αγόρια…»

Μουσική: Νίκος Βρύζας

Στίχοι: Στεργιάνα Τζέγκα

Ερμηνεία: Αλκυόνη Θηλυκού, Νικολέτα Κίτσιου

Κιθάρες: Νίκος Βρύζας Μίξη,

mastering: Νίκος Βρύζας, Μάριος Κ.

Βίντεο: Between the platforms https://betweentheplatforms.com/ https://www.instagram.com/betweenthep… Σκηνοθεσία, οργάνωση παραγωγής: Στεργιάνα Τζέγκα

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Facundo Rey Μοντάζ,

επεξεργασία: Alejandro Lobato Ortiz

Χειρισμός κάμερας: Facundo Rey, Alejandro Lobato Ortiz

Show More

Related Articles

Back to top button