ΠολιτισμόςΚηφισιάΔήμοιΨυχαγωγίαΕιδήσεις

Το πιο ξεχωριστό Festival Κηφισιάς 2020 έριξε αυλαία

Ο απολογισμός της επιτυχημένης διοργάνωσης στην πιο ιδιαίτερη χρονιά διεξαγωγής του

Η αυλαία του Festival Κηφισιάς 2020 στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς, έπεσε το Σάββατο 25 Ιουλίου με τη Φιλαρμονική του Δήμου που υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του συνθέτη και μαέστρου Φίλιππου Χίου, ερμήνευσαν τραγούδια από τη δεκαετία του ’50 έως σήμερα.

Η προσέλευση των δημοτών ήταν μεγάλη ενώ όλοι τήρησαν τις αποστάσεις και όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα από τον ΕΟΔΥ. Η συμβολή των υπαλλήλων του Ν.Π.Δ.Δ. «Δ.Βικέλας» ήταν καθοριστική και απαραίτητη.

Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, όπου ο διακεκριμένος πιανίστας Γιώργος Νιάρχος και η ταλαντούχος υψίφωνος Μάρα Θρασυβουλίδου, παρέσυραν το κοινό σε ένα φανταστικό, μελωδικό ταξίδι με ήχους τάνγκο και οπερέτες.


Σε μια διαφορετική «Νύχτα Καλοκαιριού», την Πέμπτη 16 Ιουλίου, ο Θάνος Πολύδωρας και η Εβελίνα Νικόλιζα ερμήνευσαν υπέροχα τραγούδια μεγάλων συνθετών όπως Χατζηδάκι, Πλέσσα, Σπανού, Χατζηνάσιου κ.ά που όλοι μας έχουμε σιγοτραγουδήσει.

Μια υπέροχη θεατρική παράσταση, «Το καρέ του έρωτα» του Κώστα Πρετεντέρη σε σκηνοθεσία του Γιώργου Φρατζεσκάκη με πρωταγωνιστές τον Μάκη Πατέλη, τη Νέλλη Γκίνη, τον Οδυσσέα Σταμούλη κ.ά., όπου μέσα από χιουμοριστικές ερωτικές, οικονομικές, συζυγικές και αστυνομικές ίντριγκες προσέφερε άφθονο γέλιο το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιουλίου, ενώ τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, η κωμωδία καταστάσεων το «Τι σου λείπει» με την σκηνοθετική πινελιά της Άννας Φόνσου και πρωταγωνιστές από τη Θεατρική Ομάδα του Ιδρύματος «Το Σπίτι του Ηθοποιού», με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής, αποτέλεσε ένα απολαυστικό διάλειμμα στη δύσκολη εποχή όπου όλοι βιώνουμε.

Δύο καλλιτέχνες που έχουν κατακτήσει το ελληνικό κοινό ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Θανάσης Πολυκανδριώτης και η Λένα Αλκαίου με τη μοναδική χροιά της φωνής της, την Τρίτη 21 Ιουλίου, ερμήνευσαν μεγάλα λαϊκά ντουέτα. Ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς υπήρξε η ευκαιρία που έδωσε ο Θανάσης Πολυκανδριώτης σε δύο νέα παιδιά να τον συνοδεύσουν, το ένα με το μπουζούκι του και το άλλο με το μπαγλαμαδάκι του, σε δύο τραγούδια.

Την Παρασκευή 24 Ιουλίου, το κορίτσι του «Ποτέ την Κυριακή» ‘ξαναζωντάνεψε’ μέσα από την αισθαντικότητα της φωνής της Ρίτας Αντωνοπούλου, τιμώντας τα 100 χρόνια από την γέννηση της Μελίνας Μερκούρη, σε μια εξαιρετική μουσική παράσταση που απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Τις εκδηλώσεις προλόγισε η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δ. Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς Λίλα Παπαδημητρίου, η οποία εξήρε την υπευθυνότητα που επέδειξαν όλοι οι φορείς καθώς και η κοινωνία την περίοδο της πανδημίας και ευχήθηκε αυτές οι ανάσες πολιτισμού να μπορέσουν να συνεχιστούν και τον Σεπτέμβριο με τα Μενάνδρεια.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς Σταύρος Ζαπάντης, ο Αντιδήμαρχος Εκάλης – Επιχειρησιακού Προγράμματος και Ζωοφιλίας Αχιλλέας Κουρέπης, η Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων – Εξυπηρέτησης και Φιλίας των Πολιτών, Επιχειρηματικότητας και Πρασίνου Νίνα Βλάχου, ο Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ «Δημήτριος Βικέλας» Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της «Μένανδρος ΑΕ» Νικήτας Κόκκαλης, η Πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ Έφη Κούτση, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μανώλης Κουρμαδιάς και Γεώργιος Σκορδίλης, τα μέλη του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. “Δ. Βικέλας” Στέλλα Κονιτοπούλου, Μαρία – Χριστίνα Τσιάμα, Μαίρη Φειδάκη, Γιάννης Κατσάφαρος, κ.ά.

Show More

Related Articles

Back to top button