ΚοινωνίαΠολιτισμόςΤέχνες

Το βίντεο της ημέρας: χορεύοντας ξυπόλητος στη βροχή…

 

Το γύρο του κόσμου έχει κάνει το βίντεο όπου ο 11χρονος Anthony Mmesoma Madu από τη Νιγηρία χορεύει ξυπόλητος στη βροχή.

Ο Madu είναι ένας από τους συνολικά 12 φοιτητές της Ακαδημίας Χορού στο Λάγος της Νιγηρίας, που ιδρύθηκε το 2017 από τον Daniel Ajala Owoseni, ο οποίος διδάσκει μπαλέτο δωρεάν, χωρίς καν να διαθέτει ειδικό χώρο για την εξάσκηση των μαθητών του. «Στο μέρος όπου ζω δεν υπάρχουν άλλοι άνδρες χορευτές μπαλέτου όπως εγώ. Ο κόσμος θεωρεί ότι το μπαλέτο είναι μόνο για κορίτσια, δεν γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Το όνομά μου είναι Anthony Mmesoma Madu. Κάνω μπαλέτο επειδή αγαπώ τον χορό. Το συναίσθημα που με κατακλύζει όταν χορεύω είναι σαν να ονειρεύομαι. Όταν ο δάσκαλός μου, μου είπε ότι πολλοί άνθρωποι είδαν το βίντεo μου, χάρηκα πάρα πολύ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο 11χρονος και συνέχισε: «Χορεύω συνεχώς. Ο χορός είναι μέρος της ζωής μου. Θέλω να γίνω ένας Νιγηριανός επαγγελματίας χορευτής μπαλέτου».

O καθηγητής του σημείωσε πως πρόκειται για έναν πολύ αφοσιωμένο χορευτή και πως «αλλάζουν το αφήγημα σχετικά με τους άντρες χορευτές μπαλέτου». Όσο για τη μητέρα του, εκείνη λέει ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενη κάθε φορά που τον βλέπει να χορεύει, αν και δεν ήξερε ότι ο 11χρονος γιος της ήθελε να γίνει χορευτής. Επιπέον συμβουλεύει του γονείς, γονείς, όταν ανακαλύπτουν οποιοδήποτε ταλέντο στα παιδιά τους, θα πρέπει να το ακολουθούν και να τα στηρίζουν πλήρως ώστε το παιδί να φτάσει μακριά.

https://www.youtube.com/watch?v=PHSU8UzJqBo

ΠΗΓΗ: athensvoice

Show More

Related Articles

Back to top button