ΠολιτισμόςΣυνεντεύξειςΘέατροΨυχαγωγίαΕιδήσεις

“Τη μαγεία μπορείς να τη δεις όπου & όπως θες εσυ”: Συνέντευξη της ηθοποιού Κατερίνας Νικολοπούλου

Η ηθοποιός μας μιλάει για την παράσταση "Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία" που προβάλλεται online & την τηλεοπτική σειρά "Το μυστικό της πεταλούδας"

Η Κατερίνα Νικολοπούλου αποφοίτησε από το Νέο Ελληνικό Θέατρο του Γιώργου Αρμένη το 2011 και έκτοτε γράφει τη δική της πορεία στο χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης. Παρά την δύσκολη περίοδο που διανύει το θέατρο στις μέρες μας, η Κατερίνα καταφέρνει να παραμείνει αισιόδοξη και δημιουργική με παρουσία τόσο στην τηλεόραση όσο και στη νέα εκδοχή που επιτάσσει η εποχή στο θέατρο, δηλαδή τις online παραστάσεις.

Η ηθοποιός μίλησε στη Victory-Press και την Παναγιώτα Χαϊδεμένου.

Μια νέα χρονιά μόλις ξεκίνησε! Τι περιμένεις να σου φέρει;

Ας φέρει την ηρεμία στις ζωές μας. Τη ψυχική και τη σωματική υγεία που κάθε άλλο εκτός από δεδομένα είναι αυτήν την εποχή.

Από τη χρονιά που πέρασε που στους περισσότερους άφησε πικρή γεύση, τι όμορφο κρατάς;

Τις στιγμές που εκτίμησα όσο ποτέ άλλοτε τη παρέα με τον εαυτό μου, τη πιο ουσιαστική συνύπαρξη με το μέσα μου.

Βλέπουμε πλέον πολλές παραστάσεις online και live streaming. Πώς σου φαίνεται αυτή η “νέα μόδα” στο χώρο της Τέχνης;

Είναι ελπιδοφόρο έστω κι έτσι να αναπαράγεται η τέχνη μας και να γαληνεύει τις ψυχές μας. Πρακτικά από οικονομικής άποψης μόνο καλό μπορεί να κάνει στους συντελεστές των παραστάσεων και να δώσει μια συνέχεια στο έργο όλων μας.

Ελπίζω, βέβαια, να μη γίνει «αποκλειστική μόδα»γιατί το θεατρο είναι ζωντανό και το ζητούμενο είναι να επανέλθουμε σ αυτά που ξέρουμε και αγαπάμε.

Συμμετέχεις κι εσύ σε μια παρασταση που προβάλλεται αυτή τη στιγμή online. “Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία” σε σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη. Πες μας λίγα λόγια γι’ αυτή την παράσταση.

Η «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Ντίκενς είναι ένα πραγματικό διαμάντι και απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας. Η Κωνσταντίνα Νικολαίδη μας καθοδήγησε με μοναδικό τρόπο και μας φώτισε τα σημεία του έργου με ευαισθησία και αμεσότητα. Όλοι οι συντελεστές δουλέψαμε με όρεξη και πολλή αγάπη.

Τι πιστεύεις ότι κάνει τόσο διαχρονική αυτή την ιστορία του Ντίκενς που κάθε χρόνο θέλουμε να δούμε ξανά και ξανά;

Το έργο αυτό είναι διαχρονικό γιατί «μιλάει» για τις υψηλές αξίες και τα όμορφα της ζωής που οφείλουμε να διαφυλάσσουμε. Αυτά τα πανανθρώπινα ιδανικά πάντα είναι επίκαιρα και μας αφορούν όλους. Η αγάπη που είναι το βασικό στοιχείο του έργου μας απασχολεί απ’ τη στιγμή που γεννιόσαστε μέχρι τη στιγμή που πεθαίνουμε.

Οι θεατές μπορούν να βρουν τη μαγεία και “online”;

Τη μαγεία μπορείς να τη δεις όπου και όπως θες εσυ. Όποτε το έχεις ανάγκη. Το ζωντανό θεατρο,φυσικά, δε μπορεί να αντικατασταθεί με τίποτα άλλο, όμως το “online” μπορεί να κρατήσει για όσο χρειαστεί τη φλόγα αναμμένη για τα μετέπειτα.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεσαι στην Κύπρο για γυρίσματα της σειράς “Το μυστικό της Πεταλούδας”. Σε τι πρόκειται να σε δούμε;

Το «μυστικό της Πεταλούδας» είναι μια δραματική σειρά μυστηρίου με ανατροπές και απρόσμενες εξελίξεις. Υποδύομαι το ρόλο της Κρίστιας και είμαι χαρούμενη γι αυτό γιατί ήρθε και με βρήκε σε μια πολύ δύσκολη εποχή και το εκτιμώ πολύ. Ο χαρακτήρας είναι φαινομενικά αυστηρός και μυστηριώδης αλλά με μεγάλη ευαισθησία. Θα παίξει βασικό ρόλο στην εξέλιξη της πλοκής και θα ξεκαθαρίσει τις καταστάσεις.

Πιστεύεις ότι στην παρούσα φάση το να είσαι ένας ηθοποιός που δουλεύει θεωρείται “πολυτέλεια”;

Δε θέλω να πιστέψω ότι αν έχεις δουλειά είναι πολυτέλεια αλλά θα πω ότι είναι ένα δώρο και νιώθω πολύ τυχερή που είμαι ενεργή και δημιουργική.

Ο χώρος του θεάματος ζει ίσως την πιο “σκοτεινή” του περίοδο. Πιστεύεις πως θα επανέλθει εύκολα όταν τελειώσει όλο αυτό;

Στο χώρο μας τα πράγματα ήταν, είναι και θα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Τώρα ο παράγοντας της υγείας που έχει προκύψει δε δυσκολεύει μόνο την κατάσταση αλλά την οδηγεί σε σκοτεινούς δρόμους και αδιέξοδα. Όλα είναι ρευστά αλλά όντας πάντα αισιόδοξη, θέλω να πιστεύω ότι όταν τα πράγματα θα επιστρέψουν σε μια κανονικότητα θα βρούμε όλοι τον εαυτό μας πιο πολύ από ποτέ.

* Ή παράσταση “Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία” είναι διαθέσιμη σε online steaming προβολή μέχρι τις 17 Ιανουαρίου.  Η κινηματογράφηση υψηλής ποιότητας έγινε σε συνθήκες παραστάσεις στο Θέατρο Διάνα. Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε στο: https://www.ticketmaster.gr

** Ή τηλεοπτική σειρά “Το μυστικό της πεταλούδας” προβάλλεται κάθε Δευτερα με Τετάρτη στις 22:00 στο ΡΙΚ που εκπέμπει κανονικά και στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία του Σταύρου Ποταμάρη και σενάριο της Άντας Γκουρμπαλή.

Show More

Related Articles

Back to top button