Αγία Παρασκευή

Άναψε το Δέντρο στην Αγ. Παρασκευή – Ακριβές παροχές για τους δημότες-  Για «εκτόξευση κόστους και απευθείας αναθέσεις» κάνει λόγο η αντιπολίτευση

Στις 7 το απόγευμα της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου άναψε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

Το άναμμα του Δέντρου ήταν προγραμματισμένο για την Κυριακή αλλά αναβλήθηκε λόγω πρόγνωσης κακών καιρικών συνθηκών.

Πάντως άνοιξε το «χωριό των ξωτικών» με πατινάζ (υπαίθριο φέτος), καρουζέλ, ένα σημείο πώλησης σνακ και μερικά παιχνίδια λουναπάρκ που λειτουργουν με κερματοδέκτη.

Οι εντυπώσεις πάντως από τους πολίτες που πρόλαβαν να επισκεφτούν τις χριστουγεννιάτικης εγκαταστάσεις στην πλατεία, δεν ήταν και τόσο θετικές, αφού δεν υπάρχουν δωρεάν παροχές ενώ οι τιμές δεν είναι φτηνές για τα δεδομένα της εποχής. Μια ώρα στο πατινάζ κοστίζει 9 ευρώ ενώ δυόμιση περίπου λεπτά στο καρουζέλ, κοστίζουν 3 ευρώ για κάθε παιδί.

Για «εκτόξευση των δαπανών» και για «αδιαφανείς απευθείας αναθέσεις» σε ότι αφορά τις χριστουγεννιάτικες εγκαταστάσεις και εκδηλώσεις, έκανε λόγο η δημοτική παράταξη Νέα Πνοή του Γιάννη Οικονόμου:

Γ. Οικονόμου

««Πολλές οι περιπτώσεις που η παρέα της δημοτικής αρχής σιωπά και δεν έχει κάτι να απαντήσει στα καίρια ερωτήματά μας.

 

Ένα από αυτά είναι οι ερωτήσεις που απευθύναμε στον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ. Όλοι οι Δήμοι είναι στολισμένοι εδώ και έναν μήνα, με πλήρη ανάπτυξη σε πλατείες, σε δρόμους, με χριστουγεννιάτικα πάρκα κ.λπ. και αυτοί πανηγυρίζουν που κατάφεραν να λειτουργήσουν με αδιαφανείς διαδικασίες σήμερα. Δεν έχουν να απαντήσουν τίποτε επί της ουσίας και διαστρεβλώνουν τα πάντα. Γιατί ανέλαβε ο ΠΑΟΔΑΠ; Θα μας απαντήσει; Γιατί εκτόξευσε τις δαπάνες για την φιλαρμονική (μισθώνοντας από εταιρεία εργαζόμενους) από 40 έως 50 χιλιάδες στις 100.000; Όλοι οι Δήμοι που έχουν ωδεία έχουν φιλαρμονική που λειτουργεί σε εθελοντικό επίπεδο με δημότες μουσικούς και δεν κοστίζει ο “κούκος αηδόνι” με ενοικίαση εργαζομένων.

 

Ο ίδιος ας αφήσει τους χαρακτηρισμούς, τις δικαιολογίες και τα μαθήματα συμπεριφοράς και να μιλήσει για την ταμπακιέρα. Μαθήματα συμπεριφοράς και δημοκρατίας χρειάζεται ο ίδιος, που λογοκρίνει δημότες, αντιπάλους και επικεφαλής παρατάξεων, βαρύνεται ακόμα και με καταγγελίες για την συμπεριφορά του σε εργαζόμενους. Χωρίς να απαντάει ποτέ επί της ουσίας…

 

Ας θυμηθούμε τι έχει γίνει στην πόλη και το θέμα του χριστουγεννιάτικου στολισμού από τότε που παρέλαβε η παρούσα δημοτική αρχή. Δείτε την ανακοίνωση της παράταξής μας, που αντέδρασε λόγω της αδιαφορίας που έδειξε η δημοτική αρχή από τον πρώτο χρόνο της διοίκησής της, απέναντι στον δημοτικό στολισμό αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ, που ως διά μαγείας χάθηκε ή καταστράφηκε και δεν δόθηκε ποτέ απάντηση.

 

Θέλουμε μία πόλη καλαίσθητη και στολισμένη. Όχι με αυτό που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Να χάνουμε ή να πετάμε τον περσινό στολισμό, να μισθώνουμε νέο στολισμό σε πανάκριβες τιμές που αντιστοιχούν σε προμήθεια να αναθέτουμε και να λειτουργούμε την τελευταία στιγμή, να πέφτουν τα χριστουγεννιάτικα δένδρα και να παραχωρούμε σχεδόν δωρεάν την πλατεία παρέχοντας κατά παράβαση της νομοθεσίας δωρεάν ρεύμα. Για τα περισσότερα από αυτά έχουν ζητηθεί απαντήσεις εδώ και δύο χρόνια, αλλά πάλι…σιωπή.

 

Αν τόσα χρόνια είχε σχεδιαστεί με διαφάνεια και νοικοκυρεμένα το θέμα του στολισμού της πόλης μας θα είχαμε προμηθευτεί δικό μας χριστουγεννιάτικο διάκοσμο και οι παροχές προς τους δημότες θα μπορούσαν να ήταν δωρεάν, λόγω της παύσης των ετήσιων εξόδων, ενώ τώρα κάθε χρόνο σπαταλώνται ποσά με απευθείας αναθέσεις, χωρίς να μένει τίποτα για την πόλη μας. Λύσεις υπάρχουν όσο υπάρχει διάθεση και αγάπη για τον Δήμο μας.

 

Για όσους δεν θα απαντήσουν επί της ουσίας, τους υπενθυμίζουμε ότι κάθε άνθρωπος κρίνεται από τη σιωπή του, γιατί, όπως λέει η αρχαιοελληνική παροιμία “ο σιωπών συναινεί”».

Show More

Related Articles

Back to top button