Γερακας-ΠαλλήνηΥγείαΕιδήσεις

Τεστ κορονοϊού στον Δήμο Παλλήνης

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για κορονοϊό πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 11 Μαΐου 2020, από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, σε 65 εργαζομένους και εθελοντές του Δήμου Παλλήνης, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου, Θανάση Ζούτσου, ο οποίος έδωσε κι ο ίδιος, δείγμα.

Τα τεστ πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο, στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης της εξάπλωσης του ιού. Συλλέχθηκαν δείγματα από δημοτικούς υπαλλήλους των Υπηρεσιών Κοινωνικής Πρόνοιας και Δημόσιας Υγείας και από εθελοντές γιατρούς των Δημοτικών Ιατρειών, οι οποίοι βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Εντός των επόμενων ημερών, θα πραγματοποιηθούν, έπειτα από αίτημα του Δημάρχου Παλλήνης, δειγματοληπτικοί έλεγχοι και στο Πρότυπο Ειδικό Οικοτροφείο, «Άγιοι Ανάργυροι», όπου φιλοξενούνται δεκάδες άτομα με νοητική υστέρηση.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης υπέβαλε νέο αίτημα προς τον ΕΟΔΥ ώστε τα τεστ να συνεχιστούν και σε αμέσως επόμενη φάση να εξεταστεί το σύνολο των υπαλλήλων του Δήμου με ενδεχόμενη επέκταση των ελέγχων και στον γενικό πληθυσμό, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Show More

Related Articles

Back to top button