ΚοινωνίαΔημοτικάΕιδήσεις

Τεράστιο κύμα υποστήριξης στον Σπύρο Μπιμπίλα

Έλληνες ηθοποιοί αναρτούν φωτογραφίες του ΣΕΗ και δηλώνουν περήφανα "μέτριοι ηθοποιοί"

Είναι αυτές οι στιγμές που νιώθεις ότι ίσως πραγματικά κάποια στιγμή το καλό καταφέρνει να νικήσει το κακό και να υψώσει το ανάστημά του πιο ψηλά και πιο θαρραλέα.

Αυτό έχει γεννήσει από εχθές το βράδυ η σύσσωμη υποστήριξη προς το πρόσωπό του ηθοποιού και προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρου Μπιμπίλα μετά τις δηλώσεις του Δημήτρη Λιγνάδη κατά την απολογία του.

Ο κατηγορούμενος μεταξύ άλλων  έκανε λόγο για έναν “μέτριο ηθοποιό” ο οποίος “συμπτωματικά” έγινε πρόεδρος του Σωματείου.

Η δήλωση Λιγνάδη:

«Η υπόθεση αυτή είναι κατασκευασμένη από δικηγόρους που είναι νομικοί σύμβουλοι του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και ως υποδομή έχει την ευθεία αντιπαράθεση μου εδώ και χρόνια με τα πρόσωπα που συγκροτούν το διοικητικό συμβούλιο για τον τρόπο που διαχειρίζονται τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους και εξαιτίας αυτής της αντιπαράθεσης υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού και αυτών και ιδίως με τον πρόεδρο αυτής και μέτριο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος συμπτωματικά και όχι αξιοκρατικά βρίσκεται σε αυτή τη θέση.

Τα πρόσωπα αυτά με φθονούν από τότε που ξεκίνησα την καριέρα μου, η δε εχθρότητα και ο φθόνος τους υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια που πρωταγωνιστώ ηθοποιός ή σκηνοθετώ κορυφαίες παραστάσεις στο εθνικό θέατρο, στο θέατρο Επιδαύρου και αλλού, γιατί ουδέποτε επέλεξα τους περισσότερους εξ’αυτών, για να συμμετάσχουν στις παραστάσεις, τις οποίες σκηνοθετούσα, και κορυφώθηκε την ημέρα που εξαιτίας της εξαίρετης διαδρομής ως ηθοποιού αρχικά και ως σκηνοθέτη μετά, με διακομματική επιλογή, επελέγη ως καλλιτεχνικός διευθυντής του κορυφαίου και θεσμικού θεάτρου της χώρας».

Αμέσως μετά την γνωστοποίηση των παραπάνω ξεκίνησε ένα μαζικό κύμα υποστήριξης του κ. Μπιμπίλα από όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο με τους ηθοποιούς συμβολικά να αναρτούν την φωτογραφία από την ατέλεια του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών με τη φωτογραφία τους και να δηλώνουν όλοι περήφανοι “μέτριοι ηθοποιοί”.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας προέβει στις ακόλουθες αναρτήσεις στη σελίδα του στο Facebook καταλήγοντας να δηλώνει συγκινημένος από την αγάπη που εισπράττει.

Δημήτρη Λυπάμαι…

Show More

Related Articles

Back to top button