ΠολιτικήΖητείται ΠαρόνΕλλάδαΝέαΕιδήσεις

Τελικά, θα σεβαστεί το Σύνταγμα ή όχι, ο κ. Μητσοτάκης;

Στις 25 Απριλίου, στην πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση μετά την προκήρυξη των εκλογών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha όπου, για πρώτη φορά, άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να διερευνήσει τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας από την πρώτη κάλπη.

Έως τότε γνωρίζαμε ότι ο Πρωθυπουργός θα παραδώσει αμέσως τη διερευνητική εντολή, προκειμένου να «κάψει» την απλή αναλογική, πηγαίνοντας σε δεύτερες εκλογές για να κερδίσει την αυτοδυναμία.

Ερωτηθείς από τον Α. Σρόιτερ στον Άλφα για το τι θα κάνει με την διερευνητική εντολή, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Θα σεβαστώ το Σύνταγμα, θα παραλάβω κανονικά την εντολή που θα μου έχει εμπιστευθεί ο Ελληνικός λαός».

Όσο για το εάν θα την αξιοποιήσει επιδιώκοντας συνεργασία με άλλα κόμματα, απάντησε: «Θα το δούμε μετά τις εκλογές».  

Μια μέρα μετά πάντως, στις 26 Απριλίου, ο κ. Μητσοτάκης παρέστη σε κλειστή «μάζωξη» πρώην βουλευτών και Δημάρχων της ΝΔ, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας όπου άλλαξε πάλι το αφήγημα.

Μιλώντας στους «γαλάζιους παλαίμαχους», είπε ότι «η απλή αναλογική είναι καταστροφή για τη χώρα και ότι εφόσον στην πρώτη κάλπη πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, τα πράγματα στη δεύτερη κάλπη θα είναι πιο εύκολα. Αυτός είναι ο σκοπός».

Όμως, λίγες μέρες μετά, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΟPEΝ, επανήλθε πάλι στη δήλωση: «Θα σεβαστώ απολύτως τις συνταγματικές εντολές. Θα πάρω τη διερευνητική εντολή και αναλόγως το αποτέλεσμα θα πάρω τις αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις μου», αφήνοντας και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναζητήσει συνεργασία.

Τελικά τι έχει στο μυαλό του ο κ. Μητσοτάκης; Θα σεβαστεί το Σύνταγμα και θα αναζητήσει την δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, όπως λέει στις δημόσιες συνεντεύξεις του ή θα «κάψει» την απλή αναλογική, όπως λέει στις κλειστές κομματικές μαζώξεις;

Το βίντεο είναι από την ιστοσελίδα vrilissiapress.gr.

Show More

Related Articles

Back to top button