ΒριλήσσιαΠεριβάλλονΕιδήσεις

Τα Βριλήσσια αποκτούν τον 4ο συνοικιακό κομποστοποιητή και γιορτάζουν…περιβαλλοντικά!

Εκδήλωση και εργαστήριο κομποστοποίησης αύριο 1η Ιουλίου

Tον 4ο συνοικιακό κομποστοποιητή του Δικτύου Συνοικιακής Κομποστοποίησης Βριλησσίων εγκαθιστούν ο Δήμος Βριλησσίων, ο φυσιολατρικός σύλλογος Βριλησσός και η ομάδα RE:THINK στο πλαίσιο της επέκτασης του Δικτύου Συνοικιακής Κομποστοποίησης του Δήμου Βριλησσίων, και καλούν όλους τους ενδιαφερόμενους στο εργαστήριο κομποστοποίησης καθώς και στην ενημέρωση για την συνοικιακή κομποστοποίηση και την λειτουργία του Δικτύου, την 1η Ιουλίου, 19.30-20.30, στον χώρο του συλλόγου, Πάρνηθος 73, στην πλατεία Τρίτση.

Με ένα φρέσκο εργαστήριο κομποστοποίησης μάζι με διανομή παραδοσιακών σπόρων, ξεκινά και πάλι τις εργασίες του το Δικτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης στα Βριλήσσια.

Άλλωστε η κομποστοποίηση στη φύση αποτελεί μια non stop διαδικασία και μόνο ενσωματώνοντάς την στην ζωή μας , μπορούμε να μιλάμε για ένα βιώσιμο τρόπο ζωής και μια βιώσιμη εξελικτικά κοινωνία.

Το Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης-ReThink στο Δήμο Βριλησσίων αποτελεί ένα αστικό εργαλείο διαχείρισης των οργανικών απορριμμάτων από τους κατοίκους, οι οποίοι μετατρέπονται από παραγωγοί οργανικών υπολειμμάτων σε παραγωγούς κομπόστ (πλούσιου εδαφοβελτιωτικού χώματος).

Στο Δήμο Βριλησσίων ήδη έχουν τοποθετηθεί 3 Συνοικιακοί Κομποστοποιητές που ήδη λειτουργούν στις εξής περιοχές: Πάρκο Θεοδωράκη (ΤΥΠΕΤ), Πάρκο Ρεματιάς, 1ο Δημοτικό σχολείο Βριλησσίων.Ενώ το συλλογικά παραγόμενο compost έχει ήδη πιστοποιηθεί ως άριστο εδαφοβελτιωτικό υλικό από τον Ελληνικό Αγροτικό Οργανισμό Δήμητρα (ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ).

Παράλληλα έχει προκαθοριστεί και νέα θέση συνοικιακού κομποστοποιητή στο πάρκο Ελευθερίας , επιμελούμενη από ομάδα επαγγελματιών του Δήμου.
Στόχος είναι το Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης να διευρυνθεί σε όλο το Δήμο Βριλησσίων.
Ο σύλλογος Βριλησσός αποτελεί βασικό αρωγό στην προσπάθεια μετατροπής του Δήμου Βριλησσίων σε μια κοινωνία μηδενικών αποβλήτων καθώς εδώ και κάποια χρόνια έχει ξεκινήσει στον χώρο του κομποστοποίηση, καλώντας τα μέλη του σε αυτην την διαδικασία.

Η συμβολή αυτή οδηγεί στη δημιουργία μιας κοινότητας μηδενικών αποβλήτων, ένα εγχείρημα πρωτοποριακό όσο κι επιτακτικό σε μια εποχή που κάθε μας κίνηση έχει πλέον άμεση και φανερή επίδραση στο πλανήτη που ζούμε.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει:

  • ενημέρωση για το Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης και την ορθή χρήση του Δικτύου
  • Διανομή κομπόστ  από το Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης Βριλησσίων
  • Διανομή  παραδοσιακών σπόρων από την Τράπεζα Παραδοσιακών Σπόρων Re:Think Αγροκτήματος Φοίφα

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε επίσης

Δήμος Βριλησσίων, www.vrilissia.gr/
Φυσιολατρικός Σύλλογος Βριλησσός, www.vrilisos.gr
F.B EVENT:https://www.facebook.com/events/744781696283505/

#Κομποστοσύναξη_Βριλησσίων
#Διαχείριση_Οργανικών_Απορριμμάτων_Τρόπος_Ζωής
#Δίκτυο_Συνοικακής_Κομποστοποίσης_Δήμου_Βριλησσίων

Show More

Related Articles

Back to top button