ΔήμοιΠαραπολιτικάΔημοτικάΠεντέλη

Σύμπραξη Στεργίου με Κοσμοπούλου;

Ποτέ μην λες ποτέ...

Κάτι που λίγα χρόνια πριν, ακόμα και λίγους μήνες πριν, θα φαινόταν πρωταπριλιάτικο αστείο, φαίνεται ότι είναι πολύ πιθανό να συμβεί. Ο επί 20ετία πρώην δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου να στηρίξει μια εκ των παραδοσιακών αντιπάλων του στις δημοτικές εκλογές της μετακαλλικρατικής εποχής, από το 2010 και ύστερα, την Νατάσα Κοσμοπούλου. Η Ν. Κοσμοπούλου ανακοίνωσε πρόσφατα την αποχώρησή της από τη διοίκηση της δημάρχου Δ. Κεχαγιά και προχώρησε σε δική της υποψηφιότητά δημάρχου Πεντέλης.

Στεργίου και Κοσμοπούλου είχαν βρεθεί σε αντίπαλα στρατόπεδα σε όλη τη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας, όταν η αντιπαράθεση του κ. Στεργίου με τον νυν γενικό γραμματέα αποβλήτων και πρώην δήμαρχο Μελισσίων Μ. Γραφάκο χτύπαγε “κόκκινα”, συνοδεία δικογράφων, με φόντο το θώκο του δημάρχου. Τον δημαρχιακό θώκο κέρδισε τότε δύο φορές ο πρώτος (2010 και 2014) που ήταν ήδη δήμαρχος Πεντέλης προ Καλλικράτη, από τον δεύτερο που τότε ερχόταν κι ο ίδιος ως εν ενεργεία δήμαρχος Μελισσίων. Εποχή που η δημοτική σύμβουλος και υποψήφια δήμαρχος Ν. Κοσμοπούλου δεν ήταν μόνο το «έτερο ήμισυ» και εξ απορρήτων του κ. Γραφάκου, αλλά, το κυριότερο, ο σημαντικότερος πολιτικός παράγοντας της παράταξής τους.

Ο “Στρατηγός” δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα πλήρως τις προθέσεις του και ίσως να επιθυμεί ακόμα το αντίστροφο, να τον στηρίξουν σημαίνοντα αυτοδιοικητικά στελέχη και προσωπικότητες του πεντελικού, μεταξύ των οποίων και η Ν. κοσμοπούλου, σε μια τελευταία κούρσα ολικής επαναφοράς στη θέση του δημάρχου. Μετά όμως την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς Κοσμοπούλου στα τοπικά ΜΜΕ το «μπαλάκι» έχει έρθει στον ίδιο για το εάν θα τη στηρίξει ανοιχτά ή όχι.

Τις δικές τους ελπίδες για είσοδο στο 2ο γύρο και διατηρούν από την άλλη πλευρά του (κεντροαριστερού) σκηνικού οι Αγγ. Παλαιοδήμος και Δημ. Παπακωνσταντίνου, ενώ παρόμοιες φιλοδοξίες διατηρεί και ο κ. Βαρλαμίτης. Η πολυδιάσπαση των δυνάμεών τους πάντως δεν αποκλείεται να τους φέρει να πρέπει να διαλέξουν μεταξύ δυο δεξιών-κεντροδεξιών επιλογών στον β΄γύρο.

Τον δικό της ρόλο θα παίξει η τελική στάση του δημοτικού συμβούλου Λ. Κοντουλάκου, ο οποίος έχει αποχωρήσει καταγγέλοντας την Δ. Κεχαγιά, όπως κι αυτή του προέδρου του ΣΠΑΠ κ. Σιώμου, ο οποίος όλα δείχνουν ότι θα ξανείναι στο πλευρό της νυν δημάρχου.

Οπωσδήποτε, ιδιαίτερα εάν επιβεβαιωθεί η με οποιοδήποτε τρόπο σύμπλευση Κοσμοπούλου – Στεργίου, και με δεδομένη από την άλλη πλευρά τη στήριξη του Μ. Γραφάκου και της “μείζονος” ΝΔ στη νυν δήμαρχο κ. Κεχαγιά, αναμένεται μια σκληρή και αμφίρροπη εκλογική μάχη.

Η δήλωση καθόδου ως υποψήφιας δημάρχου της Ν. Κοσμοπούλου

«Αγαπητές και αγαπητοί συμπολίτες,

Με τη δύναμη που εσείς μου δώσατε επί σειρά ετών υπηρέτησα με αυταπάρνηση τον Δήμο μας από τη θέση της δημοτικής συμβούλου. Η αγάπη για τον τόπο μας, η δική σας εμπιστοσύνη, η εμπειρία μου και η συστράτευση άξιων, ενεργών συμπολιτών μας, οδηγούν την απόφασή μου να σταθώ σήμερα μπροστά σας ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά μου για το αξίωμα της δημάρχου Πεντέλης στις προσεχείς εκλογές.

Με αυτό τον τρόπο θέλω να συνδράμω σε ένα όραμα ενότητας, δημιουργίας και προάσπισης της ποιότητας της καθημερινής ζωής όλων ανεξαιρέτως των πολιτών.

Θα αγωνιστώ ώστε η υποψηφιότητά μου να γίνει μια γέφυρα συνένωσης και συνεργασίας, που θα εμπνεύσει την ενεργό συμμετοχή στα δημοτικά δρώμενα και στην κοινή προσπάθεια βελτίωσης του τόπου μας.  Γιατί μόνο μια ανθρωποκεντρική διακυβέρνηση μπορεί να αφήσει παρακαταθήκη έναν Δήμο σύγχρονο, διαφανή και αποτελεσματικό στις μελλοντικές γενιές.

Έναν Δήμο Πεντέλης που μας αξίζει!!!».

 

Show More

Related Articles

Back to top button