ΠολιτικήΕλλάδαΝέαΕιδήσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Τι αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από μια μαραθώνια συνεδρίαση. Προσωρινά επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει ο Σωκράτης Φάμελλος.

Για αντιπρόεδρος της Βουλής θα προταθεί η Όλγα Γεροβασίλη, ενώ ο Νίκος Παππάς, η Θεοδώρα Τζάκρη και ο Νάσος Ηλιόπουλος οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.

Τη θέση του κοινοβουλευτικού γραμματέα αναλαμβάνει ο Διονύσης Καλαματιανός, ενώ διευθυντής ορίζεται ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα θα εκλεγεί από τη βάση, το Σεπτέμβριο, μετά το διαρκές συνέδριο που θα διεξαχθεί στα τέλη του Αυγούστου, ενώ η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος θα πραγματοποιηθεί στις 15-16 Ιουλίου, οπότε και θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος.

Σε περίπτωση που υπάρχουν μόνο δύο υποψήφιοι, η εκλογή ηγεσίας θα λάβει χώρα στις 10 Σεπτέμβρη. Αντιθέτως, σε περίπτωση που κατατεθούν περισσότερες από δυο υποψηφιότητες, τότε ο πρώτος γύρος θα διεξαχθεί στις 3 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται πως αύριο το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ η Πολιτική Γραμματεία θα συγκληθεί εκ νέου μέσα στην εβδομάδα.

Show More

Related Articles

Back to top button