Αγία ΠαρασκευήΠολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Στις 2 Σεπτεμβρίου στο Σπόρτιγκ το Διαρκές Συνέδριο

Ολοταχώς προς το συνέδριο βαδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ , ο οποίος σήμερα ανακοίνωσε ότι οι εργασίες θα αρχίσουν στις 2 Σεπτεμβρίου, ενώ συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι προεκλογικές εκστρατείες των τεσσάρων υποψηφίων βουλευτών του για την προεδρία του κόμματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023, θα ανοίξει το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Οι εργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 11 π.μ. στο κλειστό γήπεδο «Σπόρτιγκ».

Εντωμεταξύ ένας εκ των υποψηφίων, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε ανάρτηση στο facebook, με την οποία προτείνει αντί για το συμφωνημένο ντιμπέιτ να γίνει μια ανοιχτή τηλεοπτική συζήτηση. Ο κ. Τσακαλώτος βρέθηκε το πρωί στην Λάρισα όπου συναντήθηκε με μέλη και φίλους του κόμματος καθώς και με μέλη των αυτοδιοικητικών παρατάξεων.

Στην ανάρτησή του, ο κ. Τσακαλώτος σημειώνει ότι με δεδομένες τις δραματικές συνθήκες που βιώνει η χώρα λόγω των πυρκαγιών -που αναδεικνύουν την αναποτελεσματικότητα μιας τραγικής κυβέρνησης-  η πρόταση για ένα ντιμπέιτ, με όρους μάλιστα τηλεοπτικού θεάματος, μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να ιδωθεί υπό το φως των νέων δεδομένων.
Αντί αυτού ο κ. Τσακαλώτος πρότεινε να γίνει μια ανοιχτή συζήτηση με τη συμμετοχή και των τεσσάρων υποψηφίων, πρόταση που έγινε δεκτή και θα υλοποιηθεί υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά, όπως γράφει στην ανάρτησή του.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς είχε ανοιχτές συζητήσεις με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην Πάτρα (την Πέμπτη) και στην Νέα Ιωνία Βόλου (σήμερα Παρασκευή). Όπως είπε «Το ντιμπέιτ θα βοηθήσει τη συμμετοχή».

Τις περιοδείες της συνεχίζει και η Έφη Αχτσιόγλου η οποία επισκέφτηκε τις προηγούμενες ημέρες την Πάτρα, το Αίγιο, τον Βόλο και τη Λάρισα. Στο πλαίσιο των περιοδειών της συναντήθηκε με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα και τον υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου, Νίκο Παπαπέτρο.

Ο Στέφανος Τζουμάκας τέλος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφτεί την ερχόμενη εβδομάδα την Λάρισα, την Πάτρα, την Θεσσαλονίκη και την Καβάλα, όπου θα έχει συναντήσεις και συζητήσεις με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ.

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει να ανακοινώσει και ο Στέφανος Κασσελάκης,  που ήταν ένας από τους τρεις απόδημους στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές. Οι ανακοινώσεις δεν αποκλείεται να γίνουν την Δευτέρα ή την Τρίτη, μέσω διαδικτύου και όχι στο διαρκές συνέδριο το ερχόμενο Σάββατο.

Show More

Related Articles

Back to top button