ΕλλάδαΝέαΕιδήσεις

Συντάξεις Μαρτίου: Καταβολή νωρίτερα και με διπλή αύξηση

Νωρίτερα αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή των συντάξεων του Μαρτίου, οι οποίες μάλιστα θα είναι και αυξημένες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, καθώς προβλέπεται να δοθούν μαζί και τα αναδρομικά ποσά της αύξησης του 7,75% από τον Ιανουάριο.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο μήνα και μετά από πολλά χρόνια οι συνταξιούχοι είδαν αυξημένες τις συντάξεις κατά 7,75% αλλά δεν έλαβαν το αναδρομικό ποσό του Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συντάξεις θα αρχίσουν να καταβάλλονται από τις 22 Φεβρουαρίου και η αποπληρωμή θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, καθώς εκτός από τις λιγότερες ημέρες που έχει ο μήνας, είναι και η αργία της Καθαράς Δευτέρας.

Έτσι οι περίπου 2,46 εκατ. συνταξιούχοι θα δουν νωρίτερα τα ποσά στους λογαριασμούς τους με την αποπληρωμή να ολοκληρώνεται μέχρι την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου.

Επίσης, όσοι είχαν συνταξιοδοτηθεί πριν από τον 5/2016 και διατηρούν μεγάλη προσωπική διαφορά είδαν μόνο λογιστικές αυξήσεις, καθώς η αύξηση καλύπτει μέρος της διαφοράς. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται 4 κατηγορίες αυξήσεων ανάλογα με το ποσό που λαμβάνουν ή δεν λαμβάνουν αύξηση.

Show More

Related Articles

Back to top button