ΧαλάνδριΔήμοιΈργαΔημοτικά

Συνεχίζονται τα έργα οδοποιίας στο Κάτω Χαλάνδρι

Ασφαλτοστρώνονται και οι οδοί, Αρκαδίου, Σφακτηρίας και Περικλέους.

Ασφαλτοστρώνονται και οι εναπομείναντες δρόμοι στο Κάτω Χαλάνδρι , Αρκαδίου, Σφακτηρίας και Περικλέους από τις 28 Αυγούστου έως και την 1η Σεπτεμβρίου. Στην περιοχή έχουν ήδη ανακατασκευαστεί οι δρόμοι: Καρδίτσης, Κεφαλληνίας, Κύθνου, Παξών, Ιθώμης Ηπείρου, Αμυκλών, Επτανήσου, Σποράδων, Θεσσαλίας, Κνωσού, Αιτωλίας, Βοιωτίας, Ακαρνανίας. Ευρυτανίας, Λοκρίδος, Φωκίδος, Άνδρου, Ιλιάδος, Ικαρίας, και Κυδωνίας.

Το επόμενο διάστημα θα συνεχιστούν τα έργα οδοποιίας και στο κέντρο της πόλης που ξεκίνησαν στα τέλη Ιουλίου, με την οδόστρωση των οδών Αγ. Γεωργίου και Διογένους. Θα ακολουθήσει η ανακατασκευή των οδών: Αλ. Παπάγου, Σωκράτους, Καραολή & Δημητρίου, Αριστοφάνους, Αριστοτέλους κ.α.

Από τον Οκτώβριο του 2021, βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη, ένα από τα μεγαλύτερα έργα οδοποιίας σε δήμους της χώρας και σίγουρα το μεγαλύτερο που έγινε στο Χαλάνδρι. Περιλαμβάνει 4 ξεχωριστά έργα οδοστρώσεων συνολικού ύψους 13.100.000 ευρώ!

Οι εργασίες ξεκίνησαν από την περιοχή της Τούφας και εν συνεχεία επεκτάθηκαν στο Πολύδροσο, το Συνοικισμό, το Πάτημα, το Κάτω Χαλάνδρι και στο κέντρο της πόλης, από τον Ιούλιο του ’23.

Η δημοπράτηση των έργων οδοποιίας ξεκίνησε από το 2019 και στόχος ήταν, πριν ξεκινήσουν τα έργα οδοστρώσεων να έχουν ολοκληρωθεί τα δύο μεγάλα έργα ομβρίων που ήταν μέχρι τότε σε εξέλιξη την πόλη. Παράλληλα, διαμορφώθηκε ένα πλάνο δράσης, σε συνεννόηση με τις εταιρείες δικτύων (Φυσικό Αέριο, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΔΔΗΕ, Cosmoteκλπ), ώστε οι οδοστρώσεις να γίνονται με αυστηρή προτεραιότητα στις οδούς, όπου θα είχε ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των δικτύων υποδομής, για να μην χρειαστεί να σκαφτούν ξανά δρόμοι που έχουν ασφαλτοστρωθεί.

Καθυστερήσεις λόγω προσφυγών.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι τα έργα είχαν δημοπρατηθεί από το 2019,  η εκκίνησή τους καθυστέρησε, λόγω των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών που ισχύουν για τα δημόσια έργα.

Το επόμενο διάστημα ξεκινά το έργο των 2.500.000 ευρώ που δημοπρατήθηκε το 2021, ενώ εν αναμονή της ολοκλήρωσης της διαδικασίας ανάδειξης αναδόχου, λόγω δικαστικών προσφυγών, βρίσκεται το έργο οδοποιίας που δημοπρατήθηκε το 2022.

Show More

Related Articles

Back to top button