ΕλλάδαΝέαΕιδήσεις

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Όλοι στο Σύνταγμα τη Δευτέρα 20/3 – “Όχι” στην ιδιωτικοποίηση του νερού

Σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα, τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, καλεί το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής με αφορμή την επιχειρούμενη, όπως αναφέρει, «εμπορευματοποίηση – ιδιωτικοποίηση του νερού».

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Συνδικάτο αναφέρει:

«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στη βάρβαρη πολιτική. Με ένα νομοσχέδιο έκτρωμα που θα κουβεντιαστεί την επόμενη βδομάδα στη βουλή η κυβέρνηση προχωρά σε ένα ακόμα δώρο στο μεγάλο κεφάλαιο. Προχωρά στην παραπέρα εμπορευματοποίηση – ιδιωτικοποίηση του νερού.

Επιδιώκει την άρση των όποιων προστατευτικών μέτρων προκειμένου να προχωρήσουν οι επενδύσεις και σε αυτό το τομέα, με το κράτος να βρίσκεται σε ρόλο “επόπτη” και “εγγυητή” κατά τα πρότυπα του ΟΣΕ.

Αν τους αφήσουμε οι συνέπειες για τον λαό θα είναι ολέθριες. Εμείς στους δήμους ξέρουμε καλά πώς δουλεύουν οι ιδιώτες στις υπηρεσίες που έχουν αναλάβει. Δεν τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο εκτός από το να μειώσουν όσο περισσότερο γίνεται το κόστος εργασιών προκειμένου να ικανοποιήσουν την κερδοφορία τους. Το ίδιο θα γίνει και με το νερό. Θα χρυσοπληρώνουμε το νερό, θα πούμε το νερό νεράκι και την ίδια ώρα κανείς δεν θα εγγυείται για την ποιότητά του.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε. Το νερό είναι αγαθό δεν πουλιέται.

Διεκδικούμε:

Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Έξω οι εργολάβοι, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο νερό και τη διαχείρισή του.

Φτηνό και ποιοτικό νερό. Άμεση μείωση όλων των τιμολογίων, κυρίως σε ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμιλοσυνταξιούχους.

Καμιά διακοπή νερού για χρέη σε λαϊκές οικογένειες».

Show More

Related Articles

Back to top button