ΠολιτισμόςΥγείαΕλλάδαΑλληλεγγύηΕιδήσεις

Συναυλία για τους ασθενείς με κορονοϊό από φοιτητές έξω από το νοσοκομείο “Παπανικολάου”

Η μπάντα δρόμου "Ρόμβος" μοιράστηκε μια ξεχωριστή μουσική ημέρα στους ασθενείς θέλοντας έτσι να τους ευχηθεί καλή ανάρρωση

Άφησαν για λίγο στην άκρη τα στηθοσκόπια, τους τόμους παθολογίας και ανατομίας και τις άλλες ασχολίες τους και βρέθηκαν στο πλευρό των ασθενών covid, όχι με ιατρική περιβολή αλλά με τα αγαπημένα μουσικά τους όργανα ανά χείρας. Δύο γιατροί, τρεις φοιτητές ιατρικής, μία παιδαγωγός κι ένας φοιτητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ είναι τα πρόσωπα πίσω από την μπάντα δρόμου “Ρόμβος”, που το απόγευμα της Τετάρτης έπαιξαν μουσική απέναντι από την Πνευμονολογική Κλινική του Παπανικολάου, ένα από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

“Θέλαμε να στείλουμε στους ανθρώπους αυτούς τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση και καλή υγεία”, εξήγησε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Λεωνίδας Καραμάνης, μέλος του “Ρόμβου” και φοιτητής ιατρικής. “Και ως γιατροί και ως φοιτητές ιατρικής γνωρίζουμε τι συμβαίνει αυτή την περίοδο και συγκεκριμένα στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης κι αυτό έπαιξε τον δικό του ρόλο στο να κάνουμε αυτή την κίνηση”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κορονοϊός: Έπαιξαν μουσική έξω από το "Παπαγεωργίου" για ασθενείς και προσωπικό [Εικόνες]

 

Ο “Ρόμβος” είναι μπάντα δρόμου, που έχει ξεκινήσει να παίζει μουσική ως ομάδα πριν από περίπου ενάμιση χρόνο. Όπως οι περισσότερες μπάντες, τα μέλη της είναι παρέα. “Είμαστε φίλοι” λέει ο Λεωνίδας, επισημαίνοντας πως και μεμονωμένα -πριν από τη συγκρότηση της μπάντας- αλλά και μετά ως ομάδα έλεγαν τα κάλαντα τις γιορτινές αυτές ημέρες στα νοσοκομεία και τους ασθενείς. “Φέτος, όμως, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο κι επιλέξαμε να στείλουμε μ’ αυτόν τον τρόπο τις ευχές μας”, σημείωσε.

Με τραγούδια ελληνικά κι ένα παραδοσιακό στο τέλος, ο Λεωνίδας, ο Μάξιμος, η Ελισάβετ, ο Παντελής, η Ελένη, η Γεωργία και ο Θοδωρής “έσπασαν” προς στιγμή την γκρίζα πραγματικότητα των ασθενών, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που δίνει καθημερινά τη μάχη με τον ιό που τόσο βίαια έχει εισβάλλει στην καθημερινότητα όλων μας.

Μουσικοί έξω από το νοσοκομείο Παπανικολάου

 

“Ήταν μια όμορφη εκδήλωση. Ήταν μια νότα ευχάριστη, μια νότα χαράς και μιας άλλης αίσθησης”, δήλωσε, από την πλευρά της, στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η διοικήτρια του Παπανικολάου Μαρία Γιογκτατζή.

Μουσικοί έξω από το νοσοκομείο Παπανικολάου

 

Η ομορφιά της εκδήλωσης αποτυπώνεται και στην ανάρτηση για τη διαφορετική αυτή δράση, στην ιστοσελίδα του νοσοκομείου στο facebook: “Μπορεί η ομίχλη να στεφάνωσε τον Χορτιάτη για λίγο αλλά το συγκρότημα Ρόμβος είναι κοντά μας σήμερα στο νοσοκομείο Γεώργιος Παπανικολάου με γλυκές μουσικές, δίπλα στο Πέτρινο Κτίριο, δίπλα στους συνανθρώπους μας που νοσηλεύονται και περιμένουν υπομονετικά την μπόρα να περάσει”.

Την μπάντα δρόμου “Ρόμβος” αποτελούν οι: Μάξιμος Αγγελίδης (κιθάρα/μαέστρος), ειδικευόμενος Πνευμονολογίας ΑΠΘ- Παπανικολάου, Ελισάβετ Μάνου (μαντολίνο/ φωνητικά), ειδικευόμενη παθολογίας-νοσοκομείο Παπαγεωργίου, Λεωνίδας Καραμάνης (πνευστά), φοιτητής Ιατρικής, Παντελής Καραμάνης (φωνή/λαούτο), φοιτητής ιατρικής, Ελένη Κωτσάκη (φωνή), φοιτήτρια ιατρικής, Γεωργία Ζάχου (φωνή), παιδαγωγός και Θοδωρής Μαραγκάκης- Καμπιτάκης (κρουστά) φοιτητής Μηχανολόγος Μηχανικός ΑΠΘ.

Το συγκρότημα “Ρόμβος” έχει δικό του κανάλι στο youtube (Romvos Band) και έχει επίσης παρουσία στο facebook και το Instagram (@romvosband).

Πηγή: thetoc.gr
Show More

Related Articles

Back to top button