Αγία ΠαρασκευήΠολιτισμόςΔήμοιΈργαΔημοτικάΕιδήσεις

Συγγνώμη ζήτησε ο Α. Μουστόγιαννης από τον πρώην Δήμαρχο Γ. Σταθόπουλο!

Συγγνώμη ζήτησε από τον πρώην Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής κ. Γιάννη Σταθόπουλο με σχετική δημοσίευσή του ο κ. Αλέξανδρος Μουστόγιαννης, δημοτικός σύμβουλος, πρώην υποψήφιος Δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής και επικεφαλής της παράταξης “Αγία Παρασκευή μια γενιά μπροστά”, για το θέμα της βίλας Ιόλα, ενόψει και της πρόσφατης έγκρισης της μελέτης μετατροπής της σε κέντρο πολιτισμού από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεώτερων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, ήταν λάθος που είχε εναντιωθεί τόσο ο ίδιος όσο και η παράταξή του στην αγορά της βίλας Ιόλα επί θητείας του κ. Γιάννη Σταθόπουλου, λάθος το οποίο είχε το θάρρος να παραδεχτεί δημοσίως.

Η σχετική ανακοίνωση του κ. Αλέξανδρου Μουστογιάννη έχει ως εξής:

“ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΟΥΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ:ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΒΙΛΑ ΙΟΛΑ»
Με ομόφωνη απόφαση, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενέκρινε τη μελέτη μετατροπής της ιστορικής Βίλας Ιόλα στην Αγία Παρασκευή σε Κέντρο Πολιτισμού. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τον Πολιτισμό στην Αττική και ιδιαίτερα στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, καθώς η αποκατάσταση της Βίλας Ιόλα, ενός κτηρίου – σημείου αναφοράς για την ιστορία της συγχρονης τέχνης στη χώρα μας, αποτελεί ευρύτερο πολιτιστικό ζητούμενο εδώ και χρόνια.
Προσωπικά καταψήφισα την αγορά της βίλας Ιόλα θεωρώντας ακριβό το τίμημα και πολιτικά δεν πίστεψα την διάθεση της τότε διοίκησης για τις ενέργειες της ώστε η βίλα Ιόλα να γίνει ένα Κέντρο Πολιτισμού που έχει ανάγκη η Αγία Παρασκευή μας.
Χρωστάμε μια συγνώμη λοιπόν στον π. Δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο και να τον συγχαρούμε και το ίδιο οφείλει να πράξει κ η σημερινή δημοτική αρχή και να αγκαλιάσει αυτή την την απόφαση.
Έχουμε μάθει σαν παράταξη να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και να πράττουμε υπέρ των συμφερόντων των πολιτών.”
Show More

Related Articles

Back to top button