Αγία ΠαρασκευήΔήμοιΔημοτικάΕιδήσεις

Στο 2ο Γυμνάσιο ο Δημοτικός Κινηματογράφος “Θανάσης Βέγγος” μετά από απόφαση της Δημοτικής Αρχής και του ΠΑΟΔΑΠ

Η Δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με τη διοίκηση του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ), είχε ήδη ενημερώσει τους πολίτες ότι προτίθεται να μην πραγματοποιηθούν, φέτος, οι θερινές κινηματογραφικές προβολές στον χώρο όπου πραγματοποιούνταν τα τελευταία 5 χρόνια, στο Πάρκο «Σταύρος Κώτσης».

Το θερινό σινεμά “Θανάσης Βέγγος” όπως λειτουργούσε πέρυσι στο πάρκο “Σταύρος Κώτσης”

Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκε από τη διαπίστωση ότι ο χώρος είναι ακατάλληλος για να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την πρόληψη της διάδοσης του Covid-19, τα οποία έως και σήμερα ισχύουν.

Αντί αυτού, αποφασίσθηκε η μεταφορά των προβολών, για φέτος, στον αύλειο χώρο του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής. Οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση αυτή, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος Δ.Σ. ΠΑΟΔΑΠ, Σπύρος Χρ. Παπασπύρος και ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, είναι:

― Το γεγονός ότι ο χώρος είναι απολύτως κατάλληλος για τον απόλυτο και ευχερή  έλεγχο της τήρησης των ισχυόντων σήμερα υγειονομικών πρωτοκόλλων.

― Το γεγονός ότι λειτουργούσε για πάρα πολλά χρόνια με εξαιρετική επιτυχία, στον χώρο αυτό.

― Το γεγονός ότι η δυναμικότητά του, παρά τα περιοριστικά μέτρα, είναι πολύ ικανοποιητική.

― Το γεγονός ότι  οι κινηματογραφικές προβολές, ως πολιτιστική δράση, δεν έρχεται σε αντίθεση με τον χώρο.

― Το γεγονός ότι οι κινηματογραφικές προβολές δεν παρεμποδίζουν την λειτουργία του σχολείου, αφού θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών.

Επίσης στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι:

  • Οι κινηματογραφικές προβολές και η εν γένει λειτουργία θα πραγματοποιηθούν με μέριμνα του ΠΑΟΔΑΠ, η δε είσοδος θα είναι ελεύθερη.
  • Θα τηρηθούν όλες οι υγειονομικές προβλέψεις και οι κανόνες ασφαλείας.
  • Θα τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για τις προβολές, οι οποίες ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη.
  • Θα υπάρξει μέριμνα για τα αυτονόητα, δηλαδή ο σεβασμός του χώρου, η φύλαξή του σε 24ωρη βάση, οι επιπλέον δαπάνες (νερό, ηλεκτρικό ρεύμα) θα καλυφθούν οικονομικά και εάν υπάρξει οποιαδήποτε φθορά, θα αποκατασταθεί πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Η έναρξη των προβολών θα πραγματοποιηθεί εντός του μηνός Ιουλίου, η δε λήξη τους ανάλογα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Το πρόγραμμα και ο κανονισμός λειτουργίας, θα ανακοινωθούν εγκαίρως.

 

Show More

Related Articles

Back to top button