Γερακας-ΠαλλήνηΔήμοιΑνάπτυξη

Πρώτος σε αύξηση πληθυσμού στην Αττική, ο Δήμος Παλλήνης

Δεν είναι τυχαίο φαίνεται ότι ο Δήμος Παλλήνης αναδείχθηκε πρώτος σε αύξηση πληθυσμού (συν 11,6%) στην Αττική και τρίτος σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία Απογραφή πληθυσμού της ΕΛΣΤΑΤ.

Τα νέα νοικοκυριά συνήθως αναζητούν περιοχές με ανεπτυγμένες υποδομές, ελεύθερους χώρους, ευκολία μετακινήσεων και υψηλό βιοτικό επίπεδο.

Φαίνεται ότι, τα πάνω από 200.000.000 ευρώ που εξασφαλίστηκαν την προηγούμενη δεκαετία κι έως σήμερα από την Δημοτική Αρχή του Θανάση Ζούτσου και επενδύθηκαν σε έργα που άλλαξαν την περιοχή, έπαιξαν τον ρόλο τους σε αυτό το ρεκόρ και στην μετατροπή του Δήμου Παλλήνης σε πρώτο πόλο έλξης για μόνιμη κατοικία.

Από τα επίσημα στοιχεία του Δήμου Παλλήνης που έχουμε στη διάθεση μας, προκύπτει ότι από την ένωση της Παλλήνης, του Γέρακα και της Ανθούσας το 2011 έως σήμερα, η διοίκηση Ζούτσου εξασφάλισε πάνω από 200.000.000 ευρώ χρηματοδοτήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ, τα προγράμματα «Αντώνης Τρίτσης» και «Φιλόδημος», από το Πράσινο Ταμείο, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από τα χρηματοδοτικά προγράμματα της Περιφέρειας Αττικής,

Μάλιστα, τα 100.000.000 ευρώ «ήρθαν» στον Δήμο Παλλήνης, τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Όσοι γνωρίζουν τα αυτοδιοικητικά θέματα, σίγουρα μπορούν να ισχυριστούν ότι δεν είναι πολλοί οι Δήμοι που έχουν να επιδείξουν, τόση αποτελεσματικότητα στη διεκδίκηση, εξασφάλιση και απορρόφηση πόρων από τα εθνικά και κοινοτικά προγράμματα.

Με τα χρήματα αυτά έγιναν ή γίνονται μεγάλα και σημαντικά έργα που πραγματικά έχουν αλλάξει μια περιοχή που δεν έχει πλέον, καμία σχέση, με την προ 15ετίας εικόνα, για όσους τη θυμούνται:

·        Έργα αποχέτευσης ακαθάρτων και αντιπλημμυρικά έργα ομβρίων

·        Νέα σχολεία, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

·        Καινούριες παιδικές χαρές. Ο Δήμος Παλλήνης διαθέτει από τα μεγαλύτερα δίκτυα (32 τον αριθμό) πιστοποιημένων παιδικών χαρών.

·        Έργα οδοποιίας και οδικοί κόμβοι

·        Εκσυγχρονισμός και ενίσχυση του στόλου καθαριότητας και μηχανημάτων έργων, με νέα οχήματα “έξυπνης” τεχνολογίας.

·        Εκσυγχρονισμός του δικτύου ύδρευσης με έξυπνα υδρόμετρα

·        Περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις και έργα

·        Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες

·        Πολεοδομικές Μελέτες

·        Αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων

Σε αυτά δεν υπολογίζονται το έργο επέκτασης του φυσικού αερίου που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη καθώς και η ανάπτυξη του δικτύου fiber-to-the-home για υπερυψηλές ταχύτητες internet.

Πέρα από όσα έγιναν σε επίπεδο υποδομών, ο Δήμος Παλλήνης έχει ήδη ξεκινήσει και μια σειρά από νέα μεγάλα έργα για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της πόλης, όπως κυκλοφοριακοί κόμβοι, παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας, υποδομές έξυπνης πόλης, δημιουργία μεγάλων υπερτοπικών πάρκων (Άλσος Πανοράματος Παλλήνης, Ρέμα Παναγίτσας Γέρακα), μεγάλες αναπλάσεις στα κέντρα του Γέρακα, της Παλλήνης και της Κάντζας.

Ξεκίνησε επίσης  το Ανοιγόμενο Ενεργειακό Στέγαστρο του Κολυμβητηρίου Παλλήνης και προχωρά και η αναβάθμιση του Αθλητικού Κέντρου Παλλήνης.

Στις βασικές προτεραιότητες είναι και το δίκτυο των πράσινων σημείων για την ενίσχυση της ανακύκλωσης και η δημιουργία ενός από τα μεγαλύτερα δίκτυα ποδηλατοδρόμων στην χώρα, μήκους 26 χλμ.

Show More

Related Articles

Back to top button