ΑπόψειςΠολιτικήΖητείται ΠαρόνΝέαΕιδήσεις

Στις εκτροπές ηχηρή απάντηση οι παλλαϊκές κινητοποιήσεις

Της Ιωάννας Κοντούλη

Στις αντιδημοκρατικές εκτροπές η ηχηρή απάντηση δίνεται με παλλαϊκές κινητοποιήσεις, έτσι περιφρουρούν τις δημοκρατίες… Αν πάλι δεν συμβαίνει αυτό τότε οι κοινωνίες είναι σε βαθύτατη κρίση, και αναμένουν κουρασμένες την μοίρα τους ή τον από μηχανής θεό, έρμαια των κάθε λογής εγχώριων και μη κέντρων και παράκεντρων.

Η υπεράσπιση των θεσμών ακόμα και για τους μη «θεσμολάγνους», δεν γίνεται δίχως την κοινωνία παρούσα και δρώσα. Με απλά λόγια όσο η κοινωνία ανέχεται περιμένοντας την μοίρα τόσο μεγαλύτερη εκτροπή θα υφίσταται. Άλλωστε σιγά – σιγά και ύπουλα η φράση «ε! και τι πειράζει ας παρακολουθούν, έχεις τίποτα να κρύψεις;» όλο και συχνότερα ακούγεται, ακόμα και από ανθρώπους που το προφίλ τους δεν συνάδει με τέτοιες αντιλήψεις.

Τελικά, το να έχει η κοινωνία μηδενική ανοχή σε εκτροπές από την ονομαζόμενη δημοκρατική ομαλότητα της αστικής δημοκρατίας απορρέει από συνείδηση και γνώση τόσο του τι είναι σήμερα όσο και του τι θέλει να είναι στο μέλλον, που βρίσκεται «βρε αδελφέ» και κατά που πηγαίνει, αυτό το τόσο (δύσκολα) απλό.

Όταν ο πολίτης γίνεται υπήκοος, είτε καλός είτε κακός είναι ο «βασιλιάς» του, ως υπήκοος θα υποστεί πολλά ακόμα…

Show More

Related Articles

Back to top button