Αγία Παρασκευή

Σταματημένο το Δημαρχείο – Κανείς δεν πληρώνει – “Ζορμπάς κοιμώμενος” – Βέλη από Σταθόπουλο

Θα πληρώσει ο Δήμος τα επιπλέον 1,4 εκατ. ευρω; Ώρα μηδέν για το έργο του νέου Δημαρχείου Αγίας Παρασκευής – Επίθεση στον Δήμαρχο από την Νίκη των Πολιτών.   

Ανακοίνωση για το τρίμηνο πάγωμα των εργασιών και την εμπλοκή με το επιπλέον κόστος των 1,4 εκατ. ευρώ που δεν έχει ακόμα επιλυθεί από την Δημοτική Αρχή, εξέδωσε η παράταξη του επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Γιάννη Σταθόπουλου, “Νίκη των Πολιτών”.

Β. Ζορμπάς
Β. Ζορμπάς
Γ. Σταθόπουλος

“Έχουν περάσει τρεις μήνες, από τότε που  σταμάτησαν οι εργασίες ανέγερσης του Δημαρχείου, έργου που πετύχαμε την δημοπράτηση του στη θητεία μας, και ο κ. Ζορμπάς φαίνεται να μην ανησυχεί.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής μετά από αιφνίδια και τουλάχιστον άδικη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας (που συνέλαβε τον κ. Ζορμπά «κοιμώμενο») καλείται να πληρώσει 1.400.000€ για το έργο.

Εργοτάξιο Δημαρχείου

Είπαμε, από την πρώτη στιγμή, ότι τα χρήματα αυτά πρέπει να τα πληρώσει η Περιφέρεια, ως απρόβλεπτα του έργου.

Λίγες μέρες μετά την «καμπάνα», ο κ. Ζορμπάς διαβεβαίωνε ότι το θέμα θα λυθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης με παρέμβαση του Υπουργού κ. Γεωργιάδη.

Δυστυχώς, όμως, μέχρι σήμερα δεν έχουμε τίποτα νεότερο.

Οι εργασίες έχουν σταματήσει, ο εργολάβος δικαιούται να ζητάει χρήματα για κάθε μέρα διακοπής (έχουμε κλείσει ήδη 90 ημέρες) και δεν καταλαβαίνουμε τι κάνουν οι της Δημοτικής αρχής.

Επιπρόσθετα, παρά το ότι (μετά από πολλές πιέσεις) ο κ. Ζορμπάς δήλωσε ότι θα λειτουργήσει διαπαραταξιακή επιτροπή μηχανικών με επικεφαλής ομότιμο Καθηγητή του Πολυτεχνείου (που περιμένουμε να θωρακίσει με τις γνώσεις του τον Δήμο για οποιεσδήποτε παράλογες απαιτήσεις του αναδόχου), ούτε αυτό έγινε!

μακέτα νέου Δημαρχείου

Η επιτροπή δεν έχει συνεδριάσει.

Μεταφέρουμε, σήμερα προς κάθε κατεύθυνση, την αγωνία μας τόσο για την αντιμετώπιση του οικονομικού προβλήματος όσο και για τον κίνδυνο ο Δήμος να αποκτήσει χρόνιο πρόβλημα στο κέντρο της πόλης.”

 

Show More

Related Articles

Back to top button