ΚοινωνίαΔήμοιΝέαΕιδήσεις

Σοκαριστικές αποκαλύψεις για την κατάσταση των σχολικών κτηρίων!

Πραγματοποιήθηκε χθες (27/3) στη βίλα Στέλλα, στο Ηράκλειο Αττικής, εκδήλωση-σύσκεψη με θέμα «Σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτήρια», με τον Δημήτρη Κουτζή, πολιτικό μηχανικό, μέλος της Δ.Ε. του ΤΕΕ.

Στην εισήγησή του ο ομιλητής αποκάλυψε με στοιχεία «τη δραματική κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα κτήρια, δημόσια και ιδιωτικά, η οποία δεν είναι άλλη από αυτή που βλέπουμε καθημερινά στα σχολεία της περιοχής μας, όπου δε διασφαλίζεται η ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών», όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης και προσθέτει:

«Με ερωτήσεις και απόψεις φωτίστηκαν όλες οι πλευρές που, ενώ ήδη γνωρίζαμε, κυριολεκτικά μας σόκαραν για το πόσο μεγάλη αμέλεια υπάρχει από πλευράς των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών για τον έλεγχο, τη συντήρηση και τα κρατικά κονδύλια που αφορούν τα σχολικά κτήρια.

Κάθε σχολικό συγκρότημα δεν είναι απλά τοίχοι, αλλά χώρος μόρφωσης, κοινωνικοποίησης και διαμόρφωσης προσωπικότητας των μαθητών μας. Επιτακτική ανάγκη από εκπαιδευτικά σωματεία, Συλλόγους και Ενώσεις Γονέων και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε κάθε πόλη, σε κάθε δήμο, η διεκδίκηση να “κατασκευαστεί” το σχολείο των σύγχρονων αναγκών, δημόσιο, δωρεάν και ασφαλές και να παρέμβουμε ώστε να μην είμαστε εμείς τα υποψήφια θύματα μιας επόμενης τραγωδίας».

Photo Credits: Facebook/Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης.

Show More

Related Articles

Back to top button