ΠολιτικήΥγείαΔήμοιΜαρούσιΔημοτικάΕιδήσεις

Σισμανόγλειο: Επίσκεψη του Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξάνθου με τον βουλευτή κ.Ζαχαριάδη

Ξανθός – Ζαχαριάδης: Αξιοποιήστε τις διαθέσιμες δομές, σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, στηρίξτε το ΕΣΥ

Το Νοσοκομείο «Σισμανόγλειο» επισκέφθηκε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ανδρέας Ξανθός με τον βουλευτή Βόρειου Τομέα Αθήνας και τομεάρχη Εσωτερικών Κώστα Ζαχαριάδη.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Ζαχαριάδης, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τη Διοίκηση και τα υπηρεσιακά στελέχη του νοσοκομείου καθώς και με εκπροσώπους των γιατρών, των νοσηλευτών και του υπόλοιπου προσωπικού.

Με το τέλος της επίσκεψη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δήλωσαν μεταξύ άλλων τα εξής:

  • Το «Σισμανόγλειο», ένα μεγάλο και εξειδικευμένο νοσοκομείο που κάλυπτε μέχρι χθες κρίσιμες υγειονομικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής, έχει χάσει τελείως τη φυσιογνωμία  του και  εδώ και μία  βδομάδα νοσηλεύει αποκλειστικά ασθενείς με covid (αυτή τη στιγμή 250 άτομα). Αυτό συνεπάγεται σοβαρά προβλήματα στην παρακολούθηση και θεραπεία πολιτών με ευρύτατο φάσμα νοσημάτων, αλλά και μεγάλες δυσκολίες στην αξιόπιστη φροντίδα των ασθενών με covid λόγω της ανεπάρκειας έμπειρου ανθρώπινου δυναμικού.

 

  • Η εικόνα που μετέφεραν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου είναι δραματική και ζητούν με αγωνία την δραστική ενίσχυσή του με μόνιμο προσωπικό και την αναβάθμιση των υποδομών του, για να συνεχίσει τόσο στη διάρκεια όσο και μετά την πανδημία να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του.

 

  • Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν την ανάγκη ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την αποτελεσματική διαχείριση της κρίσης, με γενναία ενίσχυση του ΕΣΥ, καλή επιδημιολογική επιτήρηση-ιχνηλάτηση  των κρουσμάτων και επίταξη των ιδιωτικών κλινικών για την αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων στο Λεκανοπέδιο.

Πηγή: thessi.gr

Show More

Related Articles

Back to top button