ΠολιτισμόςΤέχνεςΝέαΕιδήσεις

«Σημεία φυγής»: Ατομική έκθεση της Μαριέττας Αντιόχου στην γκαλερί Αργώ

Προσδοκία στον ανοιχτό ορίζοντα και ανάγκη μιας βαθιάς εσωτερικής ελευθερίας στους καιρούς μας, εκφράζει η Μαριέττα Αντιόχου στη νέα ατομική έκθεσή της, από 25/4 στην γκαλερί Αργώ, στο Κολωνάκι.

Η σειρά έργων με γενικό τίτλο «σημεία φυγής» είναι εκ του φυσικού, με στιβαρό σχέδιο και ευαίσθητη φωτοσκίανση, απαλλαγμένη από πρόσκαιρο συναίσθημα. Τα έργα δημιουργούν, όπως σημειώνει η καθηγήτρια της ΑΣΚΤ Δάφνη Αγγελίδου «μια σύγχρονη θεώρηση των πραγμάτων και των καιρών που ζούμε, όπου η “δονκιχωτική” ανάγκη για ελευθερία γίνεται όλο και πιο επιτακτική.

Χωρίς να υπάρχει τέλος, δουλεύοντας με την ζωγραφική, αποτυπώνει αυτό που φαίνεται καθαρά και είναι αναγκαίο σε όλους μας: ένα ένστικτο ζωής».

«Ελευθερία που συμβολίζεται από την μακρινή θέαση των καραβιών, τα οποία όμως», συνεχίζει η Δάφνη Αγγελίδου «κινούνται προς το βάθος των έργων και απομακρύνονται συνεχώς, ακριβώς όπως η ιδέα της ελευθερίας απομακρύνεται με κάθε καινούργια κατάκτηση. Η ύπαρξη της υπερβολικής προοπτικής των αυστηρών τοπίων, στην οποία συμμορφώνονται ακόμα και τα υποβλητικά σύννεφα, μού δίνει την εντύπωση ότι συμβολίζει τα κοινωνικά στερεότυπα.

Έτσι, το πλησίασμα προς την φύση γίνεται με εσωτερικότητα, αλλά και με ένα επαναλαμβανόμενο αίσθημα φόβου, ίσως ενοχής αλλά και προσδοκίας προς τον ανοιχτό ορίζοντα».

Show More

Related Articles

Back to top button