ΚοινωνίαΕργασίαΥγεία

Σε Παναττική στάση εργασίας οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

Το ΕΣΥ «βρίσκεται σε λειτουργικό αδιέξοδο»

Σε Παναττική στάση εργασίας (11.00-15.00) και σε συγκέντρωση έξω από το Γενικό Λογιστήριο στου Κράτους, προχώρησαν εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι τόνισαν τη συνεχή υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών από το ΕΣΥ, το μαζικό κύμα φυγής του προσωπικού, τις χαμηλές αμοιβές, καθώς και το χαμηλό ποσοστό κρατικών δαπανών για τη δημόσια Υγεία.

Παράλληλα, είπαν «όχι» στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και ζήτησαν αυξήσεις μισθών και προσλήψεις προσωπικού.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του πρόεδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος υπογράμμισε στο ότι το ΕΣΥ «βρίσκεται σε λειτουργικό αδιέξοδο» και τόνισε: «Εάν θέλουμε να αντιστρέψουμε την πορεία θα πρέπει η κυβέρνηση να δώσει λεφτά και προσωπικό. Εδώ σήμερα βρισκόμαστε στο υπουργείο που διαχειρίζεται τα οικονομικά του κράτους. Δεν υπάρχει μαγική συνταγή να φτιάξει το ΕΣΥ με δαπάνες του 5% του ΑΕΠ. Τα νοσοκομεία οφείλουν σε ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις 1,2 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βάλουν ούτε καρφί στον τοίχο. Οι τελευταίες εικόνες με τις κτηριακές υποδομές που δείξαμε που είναι σε ένα χάλι αποδεικνύουν αυτά που λέμε».

Show More

Related Articles

Back to top button