ΚοινωνίαΕιδήσεις

Σάμος: καταγγελία για αστυνομική βία εις βάρος ανήλικων προσφύγων

Καταγγελίες για ένα ακόμα περιστατικό βίας αστυνομικών εις βάρος δυο ανηλίκων προσφύγων έρχονται από τη Σάμο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις καταγγελίες των οικογενειών τους τις οποίες φέρνει στην επιφάνεια η οργάνωση «Άρσις», οι δύο ανήλικοι, ηλικίας 13 και 14 ετών αντίστοιχα, στις 2 Σεπτεμβρίου περίμεναν σε ουρά ΑΤΜ υποκαταστήματος τράπεζας, όταν εμφανίστηκαν άνδρες της αστυνομίας με τζιπ.

Αφού τους πέρασαν χειροπέδες, τους έβαλαν στο όχημα, όπου και τους χτύπησαν και στη συνέχεια τους οδήγησαν στο τμήμα. Εκεί σε δωμάτιο του Τμήματος Ασφαλείας, τους έγδυσαν και αφού τους έσπρωξαν και τους εξευτέλισαν, τους άφησαν να φύγουν χωρίς να γίνει κάποια καταγραφή του συμβάντος ή να τους εξηγήσουν μέσω διερμηνέα τους λόγους της προσαγωγής και της αφαίρεσης των ενδυμάτων τους.
Στην Ελλάδα οι “νεοφιλελεύθεροι” χρηματοδοτούνται από το κράτος. Εμείς… από εσάς ! Στήριξε την ανεξαρτησία του tvxs.gr, κάνοντας κλικ εδώ.

Η ιατρική γνωμάτευση του ενός παιδιού, σύμφωνα με την «Άρσις», επιβεβαιώνει τις κακώσεις, ενώ αναμένονται άμεσα τα αποτελέσματα της εξέτασής τους από ψυχολόγο.

Η οργάνωση επισημαίνει ότι «είναι αυτονόητη η υποχρέωση των ελληνικών αρχών και της ελληνικής αστυνομίας να εγγυώνται για τα δικαιώματα όλων των κατοίκων, χωρίς διακρίσεις. Ρατσιστικές συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές σε μια δημοκρατική κοινωνία και οι διωκτικές αρχές θα πρέπει να εγγυηθούν ότι δεν θα επαναληφθούν τέτοια περιστατικά».

Τέλος, καλεί τις τοπικές κοινωνίες να απομονώσουν τέτοιου είδους συμπεριφορές και να συνεχίσουν να στέκονται αρωγοί στις δράσεις για τη φροντίδα και προστασία των προσφυγικών πληθυσμών και δη των πιο ευάλωτων.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Show More

Related Articles

Back to top button