Φιλοθέη-ΨυχικόΑσφάλειαΕιδήσεις

Ριφιφί στο Ψυχικό: Συνελήφθη ο 58χρονος Θεατρικός Επιχειρηματίας

Ο κατηγορούμενος για κακουργηματικές διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση, αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του τακτικού ανακριτή την Παρασκευή.

Στο μικροσκόπιο της ελληνικής Δικαιοσύνης μπαίνουν πλέον τα στοιχεία που κατόρθωσαν να συλλέξουν οι αστυνομικές αρχές τους τελευταίους πέντε μήνες, φτάνοντας τελικά στα ίχνη του 58χρονου θεατρικού παραγωγού και συλλαμβάνοντας τον για το ριφιφί σε θυρίδες σε υποκατάστημα τράπεζας στο Ψυχικό.

Η ύπαρξη ενός ελάχιστου δείγματος dna σε λάθος σημείο, σε συνδυασμό με το ποινικό παρελθόν του και την αυτοψία που διενεργήθηκε, ήταν τα στοιχεία που έκαναν τον 58χρονο να “ξεχωρίσει” από τους υπόλοιπους 300 περίπου πιθανούς υπόπτους, όσοι και οι κάτοχοι των θυρίδων στο υποκατάστημα. Ο ίδιος οδηγήθηκε χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα των διακεκριμένων κλοπών κατ’ εξακολούθηση και για τα πλημμελήματα της απείθειας και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος πρόκειται να απολογηθεί ενώπιον του τακτικού ανακριτή την Παρασκευή το μεσημέρι, σύμφωνα με πληροφορίες, “προδόθηκε” από το στίγμα ιδρώτα του που φέρεται να εντοπίστηκε στο εσωτερικό μιας από τις θυρίδες, οι οποίες παραβιάστηκαν με διαρρηκτικά εργαλεία. Όπως υποστηρίζει η αστυνομία, τα ειδικά κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών της Ελληνικής Αστυνομίας κατόρθωσαν με την αυτοψία και τη διερεύνηση του χώρου όπου βρίσκονται οι θυρίδες να καταλήξουν στον 58χρονο, ο οποίος διέθετε και δική του θυρίδα δίπλα σχεδόν από τις τέσσερις, το περιεχόμενο των οποίων εκλάπη.

Οι αρχές έλεγξαν τόσο το βιντεοληπτικό υλικό της τράπεζας, τον κατάλογο των επισκεπτών, όσο και το περιεχόμενο των θυρίδων, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο κατηγορούμενος είχε τη δυνατότητα, λόγω της δικής του θυρίδας, να εισέρχεται τακτικά στο θησαυροφυλάκιο της τράπεζας και έτσι να είναι σε θέση να εντοπίσει ποιές διέθεταν τιμαλφή και μετρητά. Ωστόσο, οι αρχές είναι σε θέση μόνο να προχωρούν σε εικασίες, καθώς στον επίμαχο χώρο -για ευνόητους λόγους- η τράπεζα δεν είχε τοποθετήσει κάμερες ασφαλείας. Πάντως, ακόμα και σήμερα δεν έχει εξακριβωθεί πότε ακριβώς έλαβαν χώρα οι υπό διερεύνηση κλοπές, αν και ο 58χρονος εμφανίζεται από τις κάμερες ασφαλείας να έχει επισκεφθεί τις θυρίδες τόσο πριν όσο και μετά την κλοπή.

Η σύλληψη του 58χρονου, ο οποίος -κατά πληροφορίες- αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση, οδήγησε και σε έρευνες τόσο στο σπίτι του όσο και σε κατάστημα αισθητικής στο Χαλάνδρι, όπου και κατασχέθηκαν ένα κλειδί θυρίδας και ένα ρολόι χειρός μεγάλης αξίας, κινητό τηλέφωνο, 2 αναδιπλούμενα μαχαίρια και 7 κατσαβίδια, καθώς και 680 ευρώ, πλήθος εγγράφων, αποδείξεων και παραστατικών τραπεζών.

Η σύζυγός του κατηγορούμενου, Τέτα Καμπουρέλη, μιλώντας στο Mega, την ώρα που ο 58χρονος βρισκόταν ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών δήλωσε: “Δεν έχουμε δει την δικογραφία. Προσπαθώ να ηρεμήσω τα παιδιά μου και τον εαυτό μου και να διαχειριστώ την κατάσταση. Είναι πολύ δύσκολο αυτό που βιώνουμε με την οικογένειά μου. Έχω τρία παιδιά και τρία εγγόνια”. Από την πλευρά του, ο πληρεξούσιος δικηγόρος θυμάτων, Αλέξης Κούγιας υποστήριξε ότι “τα στοιχεία εις βάρος τους συγκεκριμένου κατηγορουμένου είναι αδιάσειστα και από τη διασταύρωση των στοιχείων του DNA, αλλά με ενημέρωσαν ότι έχουν βρεθεί και κλοπιμαία”.

Υπενθυμίζεται ότι οι κλοπές έγιναν αντιληπτές τον περασμένο Νοέμβριο, οπότε και μία γυναίκα κατήγγειλε ότι έλειπαν τιμαλφή και χρήματα από τη θυρίδα της. Στη συνέχεια, ακόμη τρεις γυναίκες προχώρησαν σε αντίστοιχες δηλώσεις, με τις απώλειες να φτάνουν τα 5 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά, λίρες, χρυσαφικά και κοσμήματα.

Show More

Related Articles

Back to top button