Αγία ΠαρασκευήΔήμοιΝέαΕιδήσεις

“Καυστικές” απαντήσεις Σταθόπουλου σε Ζορμπά

Στην αντεπίθεση πέρασε ο επικεφαλής της παράταξης «Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής» Γιάννης Σταθόπουλος, μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “ΑΜΑΡΥΣΙΑ” ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς.

Ο Σταθόπουλος τοποθετήθηκε με ιδιαίτερα… καυστικό τρόπο και έκανε ειδική αναφορά στις δηλώσεις του επικεφαλής της δημοτικής Αρχής για τα έργα που παρέλαβε η νυν διοίκηση από την προηγούμενη.

Το σχόλιο του Γιάννη Σταθόπουλου:

«Σε πρόσφατη συνέντευξη του, που δημοσιεύτηκε στην έγκριτη “Αμαρυσία”, ο κ. Ζορμπάς λέει επί λέξει, μεταξύ πολλών: “Τρία έργα παραλάβαμε δημοπρατημένα από τη διοίκηση του Γιάννη Σταθόπουλου, την ανάπλαση της οδού Αιγαίου Πελάγους, τα έργα στο πάρκο «Σταύρος Κώτσης» και την πεζοδρόμηση της κεντρικής πλατείας”. Είναι δυνατόν εν ενεργεία δήμαρχος να μην ξέρει πόσα έργα παρέλαβε από τον προηγούμενο; Φαίνεται ότι είναι.

Να του θυμίσουμε λοιπόν ότι (επιπλέον αυτών που ανέφερε) παρέλαβε τα εξής έργα μας, όλα δημοπρατημένα:

1.Το κορυφαίο έργο του Δημαρχείου Αγ. Παρασκευής, έργο με την μεγαλύτερη, πιθανά, χρηματοδότηση στην ιστορία του Δήμου (ξεκίνησε)

2.Το έργο ανέγερσης του 14ου Νηπιαγωγείου στα Πευκάκια (ολοκληρώθηκε)

3.Πέραν της αγοράς του ΙΟΛΑ (την οποία καταψήφιζε) παρέλαβε δημοπρατημένη την μελέτη ανάπλασης του κτήματος των 7 στρεμμάτων και της οικίας 1700τ.μ. Η μελέτη ολοκληρώθηκε, δημοπράτησε το έργο η σημερινή αρχή και ο εργολάβος ήδη ξεκίνησε. Σε δυο χρόνια η πόλη θα έχει ένα στολίδι.

4. Το αντιπλημμυρικό έργο κατασκευής δικτύου αγωγών ομβρίων υδάτων των οδών Σπάρτης, Γραβιάς και Αιγαίου Πελάγους στον Αι Γιάννη και Καλαβρύτων στον Τσακό (ολοκληρώθηκε).

5. Την εργολαβία ασφαλτοστρώσεων είκοσι επτά οδών της πόλης που ολοκληρώθηκε. Περιελάμβανε και την οδό Ειρηνης, δρόμο που έπρεπε να είχε ασφαλτοστρωθεί το 2019-20 και “εγκληματικά” την αφαίρεσε.

6.Το έργο ανάπλασης των προαυλίων όλων των Λυκείων της πόλης μας και τριών δημοτικών σχολείων (ολοκληρώθηκε).

7.Το έργο ανάπλασης της πλατείας Αγ. Ιωάννου που “εγκληματικά” ακύρωσε για να κάνει ο ίδιος απλή συντήρηση τώρα, προεκλογικάκληροδοτήματα του Δήμου Γιαβάσειο, Ασημακοπούλειο και Πρίγκουρη, όλα απολύτως τακτοποιημένα, με το πρώτο μάλιστα να αποφέρει 20.000€ τον μήνα για δέκα χρόνια στα ταμεία του Δημου, συν το κληροδότημα Μαραμαθά-Σταϊκου όπως και το κτήριο του ΟΑΕΔ σε συμφωνία κληροδοτήματος και παραχώρησης αντίστοιχα όπως και το οικόπεδο της οδού Πάτροκλου – Γουναρη.

Αυτά για να υπάρχει πλήρης εικόνα των έργων μας, χωρίς να αναφέρω εκείνα που ολοκληρώσαμε στη θητεία μας και την χρηματοδότηση που πετύχαμε για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) από το Πράσινο ταμείο. Επισημαίνω για την ιστορία ότι όταν ανέλαβα το 2014, δεν παρέλαβα ούτε ένα έργο δημοπρατημένο από τον κ. Ζορμπά.

ΥΓ: Όσον αφορά χρήματα που “έφερε” στον Δήμο μας, τα ποσά που αναφέρει, αυτοθαυμαζόμενος και με έπαρση, είναι πολύ λιγότερα. Η αλήθεια και εδώ είναι πικρή: Αν εξαιρέσουμε το πρόγραμμα “Αντ. Τριτσης” από το οποίο οι Δήμοι πήραν όλοι τα ίδια ποσά, είναι πολύ μικρές οι χρηματοδοτήσεις που πέτυχε σε όντως (όχι θα) δημοπρατημένα έργα».

Show More

Related Articles

Back to top button