ΕργασίαΕλλάδαΕιδήσεις

Πρώτη ημέρα λειτουργίας για τα καταστήματα λιανικού εμπορίου

Ξαναζωντάνεψαν οι εμπορικοί δρόμοι της χώρας

Πρώτη ημέρα λειτουργίας για τα καταστήματα λιανικού εμπορίου με τους επιχειρηματίες και το καταναλωτικό κοινό, έστω και διστακτικά να αναζητούν τα «βήματά» τους στη νέα κανονικότητα.

Ιδιοκτήτες καταστημάτων και πελάτες φαίνεται να συμφωνούν σε αυτό που καθορίζει η νέα συνθήκη, από τη σκιά της πανδημίας: Στην τήρηση των μέτρων που ορίζουν μια πρωτόγνωρη πραγματικότητα .

Η αισιοδοξία των καταστηματαρχών, εναλλάσσεται με την αγωνία τους για το μέλλον και συμπλέκεται με την ανάγκη των καταναλωτών να εξέλθουν από τη μακρά καραντίνα, «να γυρίσουν στα παλιά», αλλά με απόλυτο μέτρο την ασφάλεια.

Ωστοσο η Ερμού και οι άλλοι εμπορικοί δρόμοι της χώρας φαίνεται να ξαναζωντάνεψαν ήδη από την 1η μέρα άρσης των μέτρων με τον κοσμο να στηρίζει κυρίως τα συνοικιακά καταστήματα, τα οποία ήταν και αυτά που επλήγησαν βάναυσα καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας.

Μάσκες, αντισηπτικά και μηχανές ατμού έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλα τα καταστήματα της χώρας με πελάτες και προσωπικό να τηρούν της αποστάσεις ασφαλείας, στις πρώτες μετά- κορονωϊού αγορές τους.

(Φωτογραφία: EUROKINISSI)

Μένει να δούμε τι θα δείξουν και τα ταμεία των καταστημάτων τις επόμενες μέρες, με εκπτώσεις να κυριαρχουν στις περισσότερες επιχειρήσεις.

Πηγη: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Show More

Related Articles

Back to top button